Καθορισμός και τροποποίηση χώρων εκγύμνασης κυνηγετικών σκύλων στην περιοχή αρμοδιότητας του Δασαρχείου Τρικάλων

ΦΕΚ Β 3160 - 28.11.2012




Καθορίζουμε και τροποποιούμε στην περιοχή αρμοδιότητας του Δασαρχείου Τρικάλων εκτάσεις στις οποίες επιτρέπεται καθ" όλη τη διάρκεια του έτους η εκγύμναση κυνηγετικών σκύλων με την συνοδεία κυνηγών ή κυναγωγών, χωρίς να φέρουν κυνηγετικό όπλο.
1. Καθορίζουμε έκταση περιοχής Αγίου Βησσαρίωνα και Φιλύρας του Δήμου Πύλης (Ζ.Ε.Σ. Δ) στις θέσεις «Σταυρός», «Γιορτάδα», «Ρέβια» «Γελαδόσταλα», που οριοθετείται ως εξής: Δυτικά από το Δημοτικό Σχολείο Αγ. Βησσαρίωνα και ακολουθώντας τον ασφαλτοστρωμένο δρόμο Αγ. Βησσαρίωνα - Φιλύρας συναντά τον περιφερειακό δρόμο στα νότια της Τ. Κ. Φιλύρας. Βόρεια ακολουθεί τον περιφερειακό δρόμο της Τ.Κ. Φιλύρας έως τη γέφυρα στη θέση «Πλάτες». Ανατολικά από τη γέφυρα στη θέση «Πλάτες» ακολουθεί τον αγροτικό δρόμο στα όρια των γεωργικών εκτάσεων με την δασική έκταση και περνώντας από τα μαντριά Κουκουτσέλου και Τζιωρτζιώτη φθάνει στη θέση «Ρεύκια». Νότια από τη θέση «Ρεύκια» ακολουθεί στα δεξιά αγροτικό δρόμο και περνώντας από την διάσελα φθάνει στο γεφυράκι στη θέση «Καπνό Αράπη», από εκεί ακολουθώντας στα δεξιά αγροτικό δρόμο στα όρια των γεωργικών εκτάσεων με την δασική έκταση περνά από τα μαντριά Τσαρουχά, Κουτσιβέτα και Μπαλατσούκα και φθάνει στο δημοτικό σχολείο Αγ. Βησσαρίωνα απ" όπου και άρχισε.
2. Τροποποιούμε και καθορίζουμε νέα όρια (Ζ.Ε.Σ. 8) στον χώρο εκγύμνασης κυνηγετικών σκύλων, ο οποίος καθορίσθηκε με την αριθμ. 2664/2-6-2004 απόφαση του Γενικού Γραμματέα Περιφέρειας Θεσσαλίας. Έκταση περιοχής Μεσοχώρας και Μοσχοφύτου Δήμου Πύλης στις θέσεις «Εξοχή, Βαρκό, Αλαταριές, Σπίτια, Πλατανάκια, Κερασιές, Κοκκινοπήλια» που οριοθετείται ως εξής: Δυτικά αρχίζει από την στέψη του φράγματος Μεσοχώρας και ανεβαίνοντας την Μαλόραχη φθάνει μέχρι το μνημείο Κατσαντώνη απ" όπου ακολουθώντας δεξιά τυφλό δασικό δρόμο στη συνέχεια ανεβαίνει μέχρι την κορυφή «Αγκάθι». Νότια με κορυφογραμμή από υψώματα «Αγκάθι, Μουρτζούλα» και συνέχεια με κορυφογραμμή όρια με τις Τοπικές Κοινότητες Μεσοχώρας και Μοσχοφύτου μέχρι τη θέση «Στουρνάρι» και από εκεί ακολουθώντας δασικό δρόμο διέρχεται από τους Οικισμούς Ορεινή και Πλατανάκια όπου συναντά και ακολουθεί τον δασικό δρόμο από οικισμό Πλατανάκια μέχρι τον οικισμό Μοσχοφύτου, τον οποίο παρακάμπτει και συναντά τον επαρχιακό δρόμο Μοσχοφύτου - Βαθυρέματος - Μεσοχώρας. Ανατολικά: Με επαρχιακό δρόμο Μοσχοφύτου -Βαθυρέματος - Μεσοχώρας τον οποίο εγκαταλείπει στην ράχη Πετράλωνα και στη συνέχεια ακολουθεί τις ράχες Πετράλωνα, Ψηλά Δένδρα και Κορομηλιά μέχρι συναντήσεως του επαρχιακού δρόμου Μεσοχώρας - Βαθυρέματος στη θέση «Βρύση Αριστοτέλη» Βόρεια με επαρχιακό δρόμο Μεσοχώρας - Βαθυρέματος και Αχελώο ποταμό έως την στέψη του φράγματος Μεσοχώρας απ" όπου και άρχισε.
Απαγορεύουμε κάθε κυκλοφορία κυνηγετικών σκύλων κατά την νύχτα στην ύπαιθρο ήτοι μισή ώρα μετά την δύση μέχρι και μισή ώρα πριν την ανατολή του ηλίου, είτε ελεύθερα είτε υπό επιτήρηση.
Ομοίως απαγορεύουμε την εκγύμναση κυνηγετικών σκύλων σε οποιαδήποτε άλλη θέση εκτός των χώρων που ορίζονται με την παρούσα καθώς και εκείνων που ορίσθηκαν με τις αριθμ. 2664/2-6-2004 (ΦΕΚ. 941/Β΄/23-6-2004) και 3293/101234/01-07-2010 (ΦΕΚ 1266/Β΄/06-08-2010) αποφάσεις του Γενικού Γραμματέα Περιφέρειας Θεσσαλίας.
Οι εκγυμνάζοντας κυνηγετικούς σκύλους έξω από τις εκτάσεις που παραπάνω ορίσθηκαν σε εφαρμογή των διατάξεων του άρθρου 255 παρ. 10 του Ν.Δ. 86/69 όπως αντικαταστάθηκε με το άρθρο 57 παρ. 4α του
Ν. 2637/1998, διώκονται και τιμωρούνται σύμφωνα με το άρθρο 287 παρ. 18 του Ν.Δ. 86/69 όπως τροποποιήθηκε και ισχύει με το άρθρο 16 του Ν.Δ. 996/1971 και άρθρο 12 του Ν. 177/1975.