Φυτεύσεις καρποφόρων δέντρων μαζί με τους μαθητές του Δημοτικού σχολείου Ορμύλιας

Ο Κυνηγετικός Σύλλογος Ορμύλιας σε συνεργασία με την Κυνηγετική Ομοσπονδία Μακεδονίας – Θράκης πραγματοποίησαν φύτευση 400 καρποφόρων δέντρων στο πλαίσιο του Προγράμματος Βελτίωσης Ενδιαιτημάτων. Τα μισά περίπου δέντρα φυτεύτηκαν από τους κυνηγούς σε διάφορες περιοχές που διαβιεί ο λαγός και ο αγριόχοιρος. Τα υπόλοιπα δέντρα φυτεύτηκαν την Παγκόσμια Ημέρα Δασοπονίας εντός Καταφυγίου Άγριας Ζωής που διαβιεί αγριόχοιρος. Αρχικά οι μαθητές του δημοτικού σχολείου Ορμύλιας ενημερώθηκαν από τον πρόεδρο του ΚΣ Ορμύλιας κ. Νίκο Χλιούμη και τον δασολόγο της ΚΟΜΑΘ κ. Χ. Σώκο για τα δάση της πατρίδας μας.

Στη συνέχεια οι μαθητές της πέμπτης και έκτης τάξης μεταφέρθηκαν στον τόπο δεντροφύτευσης με τη συνοδεία των δασκάλων τους, τους μοιράστηκαν καπέλα από τον ΚΣ, δόθηκαν οδηγίες για τον τρόπο φύτευσης των δέντρων και με πολύ μεράκι ξεκίνησε η δουλειά.

Οι μαθητές είχαν μεγάλο ενθουσιασμό και εξέπληξαν με την προθυμία τους και την καλή δουλειά που έκαναν. Σε γειτονική κορυφη ο ΚΣ Ορμύλιας έχει κατασκευάσει φυλάκιο για την επίβλεψη όλης της περιοχής, ενισχύοντας την πυρασφάλεια.

Πηγή: ΚΟΜΑΘ 24/3/2011