σκάλισμα

23/5/2013: Η ΚΣΕ εξέδωσε οδηγίες.

Ίσως υπέπεσε στην αντίληψή σας πως η Ε.Ε. έχει αναρτήσει δημόσια διαβούλευση η οποία αφορά την "εγκληματική χρήση των όπλων".

Παρακαλούμε όπως εκδώσετε, εγκαίρως, οδηγίες προς, εμάς, τους κυνηγούς ώστε να επιλέξουμε από τις, προεπιλεγμένες, απαντήσεις αυτές που προάγουν την κυνηγετική δραστηριότητα. (αντί να τρέχετε καταϊδρωμένοι να απαντάτε στις ανακοινώσεις της Birdlife Ελλάς για τα Στροφάδια, θα συμπλήρωνα αν ήμουν πικρόχολος).

Ευχαριστούμε εκ των προτέρων,
Ο λόγος που υπάρχετε

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή επιθυμεί να ζητήσει τη γνώμη των πολιτών και των ενδιαφερόμενων φορέων για το είδος της δράσης που είναι αναγκαίο να αναληφθεί σε επίπεδο ΕΕ, ώστε να περιοριστεί η απειλή που συνιστούν τα πυροβόλα όπλα για τους κατοίκους της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Οι απαντήσεις στο ερωτηματολόγιο αυτό θα χρησιμοποιηθούν για τη σύνταξη ανακοίνωσης που πρόκειται να εκδώσει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή εντός του έτους, καθώς και για πιθανές νομοθετικές και άλλες πρωτοβουλίες στο μέλλον.


Τα πυροβόλα όπλα αποτελούν σύνηθες μέσο σοβαρών εγκλημάτων, τρομοκρατικών χτυπημάτων και παράνομων αγορών. Πιστόλια και παρόμοια όπλα κατασκευάζονται συνήθως νόμιμα, μπορούν όμως να παραμένουν δραστικά για δεκαετίες και μπορούν να χρησιμοποιηθούν για εγκληματικούς σκοπούς με τρομερές συνέπειες, όπως έδειξαν οι τελευταίες επιθέσεις στην Τουλούζη, στην Ούτογια και στη Λιέγη. Παράλληλα, το εμπόριο πυροβόλων όπλων μπορεί να αποτελεί επικερδή δραστηριότητα για το οργανωμένο έγκλημα, υπονομεύοντας το κράτος δικαίου. Τα όπλα αυτά μπορεί να έχουν αποκτηθεί παράνομα μέσα από σωρούς όπλων σε πρώην ζώνες συρράξεων, όπως τα Δυτικά Βαλκάνια, ή μπορεί να προέρχονται από απενεργοποιημένα όπλα ή τμήματα όπλων που διατίθενται προς πώληση στο Διαδίκτυο.

 

Πολλά κράτη μέλη έχουν κυρώσει το αυστηρούς κανόνες για τον έλεγχο των εξαγωγών και εισαγωγών πυροβόλων όπλων, διευκολύνοντας έτσι τον εντοπισμό τους. Από το 2010 και μετά, η ΕΕ επεδίωξε την υλοποίηση ενός


Το ερωτηματολόγιο περιλαμβάνει 25 ερωτήσεις ομαδοποιημένες σε πέντε ενότητες:

A: Εισαγωγικές ερωτήσεις

B: Ο ρόλος της ΕΕ στην καταπολέμηση του εμπορίου και της χρήσης πυροβόλων όπλων για εγκληματικούς σκοπούς

Γ: Νόμιμη κατασκευή, κατοχή και πώληση πυροβόλων όπλων

Δ: Αποθήκευση, απενεργοποίηση και καταστροφή

Ε: Συνεργασία με χώρες εκτός ΕΕ, συνεργασία των αστυνομικών αρχών, στατιστικές και αναφορά

ΓΔ Εσωτερικών Υποθέσεων
Αυτή η διεύθυνση Email προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. 

Συντάκτης: Κυνηγετικές σελίδες