Είναι ν' απορεί κανείς που ΠΑΝΤΑ βρίσκεται κάποιος αρμόδιος να ξεριζώσει πράγματα και καταστάσεις που εξυπηρετούν εθνικούς σκοπούς...

Είναι ν' απορεί κανείς που 'οποτε γίνεται αυτό, τα Μ.Μ.Ε. το αγνοούν...

Όχι στην κατεδάφιση των καλυβών στο Δέλτα του ποταμού Έβρου

Αντιδράσεις προκαλεί στην Αλεξανδρούπολη η απόφαση του αντιεισαγγελέα Εφετών Θράκης για την κατεδάφιση 120 πρόχειρων παραπηγμάτων που βρίσκονται επί δεκαετίες στην περιοχή του Δέλτα του ποταμού Έβρου, εξυπηρετώντας αλιείς, κτηνοτρόφους και κυνηγούς της περιοχής.

Ήδη σε εκτέλεση της απόφασης του αντιεισαγγελέα, το δασαρχείο Αλεξανδρούπολης, παρέδωσε ειδοποιήσεις για κατεδάφιση των καλυβών μέσα στις επόμενες μέρες.

Το θέμα αυτό προκάλεσε την άμεση αντίδραση του δήμου Αλεξανδρούπολης αλλά και των βουλευτών του Έβρου, που με κοινή επιστολή τους στο πρωθυπουργό, ζητούν να μην κατεδαφιστούν οι καλύβες, αλλά να ενσωματωθούν στην δημόσια περιουσία. Η επιστολή κοινοποιήθηκε παράλληλα στους υπουργούς Εξωτερικών Δ. Αβραμόπουλο, Εθνικής 'Αμυνας Π. Παναγιωτόπουλο και Μακεδονίας - Θράκης Θ. Καράογλου Στο ίδιο πνεύμα και η Ένωση Συνοριακών Φυλάκων Νομού Έβρου, με επιτολή προς τον Υπουργό Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη, Νικόλαο Δένδια, αναφέρει ότι τυχόν κατεδάφιση των πρόχειρων παραπηγμάτων, μεταξύ άλλων θα έχει ως συνέπεια, να ελαχιστοποιηθεί ή να μηδενιστεί η ελληνική ανθρώπινη παρουσία στο Δέλτα, με ότι αυτό συνεπάγεται, καθώς η Αίνος και άλλες τουρκικές πόλεις βρίσκονται σε απόσταση αναπνοής.

Οι συνοριοφύλακες υπογραμμίζουν επίσης, πως «οι άνθρωποι που δραστηριοποιούνται στον ποταμό Έβρο συμβάλλουν καθημερινά τα μέγιστα στην πάταξη της αθρόας έλευσης λαθρομεταναστών στην χώρα μας, είτε με την φυσική τους παρουσία που από μόνη της αποτελεί ανασταλτικό εμπόδιο, είτε με την ενεργή συμμετοχή τους στο έργο της ελληνικής αστυνομίας (πχ έγκαιρη ενημέρωση για τυχόν ύποπτες κινήσεις κλπ).

Περισσότερα για το θέμα

Προσθήκη νέου σχολίου

Αν επιθυμείτε να συμμετάσχετε στην ανταλλαγή απόψεων παρακαλούμε ακολουθήστε το πνεύμα των κατευθυντηρίων γραμμών προς τη δημιουργία μιας κοινότητας η οποία προάγει την ανταλλαγή απόψεων και το πολιτισμένο κλίμα.

Συναίνεση

Καταθέτοντας ένα σχόλιο δίνετε τη συγκατάθεση σας στον δικτυακό τόπο Κυνηγετικές Σελίδες να προβεί σε συλλογή και αποθήκευση των δεδομένων που εισάγετε στις φόρμες σχολιασμού των άρθρων.
Αν δεν επιθυμείτε να γίνει συλλογή και αποθήκευση των δεδομένων αυτών, παρακαλούμε μην προβείτε σε κατάθεση σχολίων.

Η συμμετοχή σας είναι πολύτιμη και σας ευχαριστούμε γι' αυτή.


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση