Τσοπανόσκυλα έσωσαν απειλούμενους πιγκουίνους από την εξαφάνιση

Έναν φυσικό εχθρό απέκτησαν οι αλεπούδες που κυνηγούν πιγκουίνους στη βραχονησίδα «Middle Island», νότια της Αυστραλίας.

Από το 2006 που στο νησάκι εγκαταστάθηκαν δυο ιταλικά τσοπανόσκυλα Maremma, ο πληθυσμός των πιγκουίνων αυξήθηκε από 10 σε 200 άτομα, καθώς οι αλεπούδες στράφηκαν σε άλλα θηράματα.

Μάλιστα σύμφωνα με την οργάνωση Nature Glenelg Trust, που επιβλέπει την κατάσταση στη βραχονησίδα δεν υπήρξε κανένα περιστατικό θανάτωσης πιγκουίνου τα τελευταία επτά χρόνια.

Οι «μικροί πιγκουίνοι» αποτελούν το μικρότερο είδους πιγκουίνου και ζουν στα νησάκια και τις ακτές της Αυστραλίας και της Νέας Ζηλανδίας.

Οι κόκκινες αλεπούδες, ξενικό είδος, φτάνουν στα νησάκια κολυμπώντας σε ρηχά νερά από την ενδοχώρα.

Η Αυστραλία έχει πραγματοποιήσει πολλά πειράματα για τη διατήρηση της βιοποικιλότητας, χρησιμοποιώντας ένα είδος για να προστατέψει ένα άλλο.

Αν και στην αρχή τα τσοπανόσκυλα τρόμαζαν τους νεογέννητους πιγκουίνους μέχρι θανάτου, τα προβλήματα διορθώθηκαν με την εκπαίδευση και τώρα οι σκύλοι φύλακες χρησιμοποιούνται και σε άλλες περιοχές, ακόμα και για την προστασία νεοσσών.

Προσθήκη νέου σχολίου

Αν επιθυμείτε να συμμετάσχετε στην ανταλλαγή απόψεων παρακαλούμε ακολουθήστε το πνεύμα των κατευθυντηρίων γραμμών προς τη δημιουργία μιας κοινότητας η οποία προάγει την ανταλλαγή απόψεων και το πολιτισμένο κλίμα.

Συναίνεση

Καταθέτοντας ένα σχόλιο δίνετε τη συγκατάθεση σας στον δικτυακό τόπο Κυνηγετικές Σελίδες να προβεί σε συλλογή και αποθήκευση των δεδομένων που εισάγετε στις φόρμες σχολιασμού των άρθρων.
Αν δεν επιθυμείτε να γίνει συλλογή και αποθήκευση των δεδομένων αυτών, παρακαλούμε μην προβείτε σε κατάθεση σχολίων.

Η συμμετοχή σας είναι πολύτιμη και σας ευχαριστούμε γι' αυτή.


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση