ΠΡΟΟΙΜΙΟ

Θεωρείται πλέον κοινό να ισχυριστούμε, ότι κρίνεται απαραίτητο να προχωρήσουμε σε αλλαγές του νομικού καθεστώτος για τη θήρα. Άλλωστε η πρωτοβουλία εκ μέρους του Υπουργείου Περιβάλλοντος, Ενέργεργειας & Κλιματικής Αλλαγής αποδεικνύει ότι ωρίμασαν οι συνθήκες, για τον εκσυγχρονισμό της νομοθεσίας που διέπει την κυνηγετική δραστηριότητα της χώρας.

Είμαστε μπροστά σε μια μοναδική ευκαιρία να εφαρμόσουμε πρακτικές και πολιτικές δράσεις, που στην Ευρώπη εφαρμόζονται εδώ και χρόνια. Σκοπός του νέου νομοθετικού πλαισίου θα πρέπει να είναι η εξυπηρέτηση του δημοσίου και λαϊκού συμφέροντος. Ο ισχύον Δασικός Κώδικας την εποχή που καταρτίστηκε (1969) εκτός των άλλων, εξυπηρετούσε και την πολιτική επιθυμία του Κράτους, να ελέγξει την οπλοφορία και την κυνηγετική δραστηριότητα των πολιτών και των σωματείων τους στην ύπαιθρο. Σήμερα αυτή η «ανάγκη» δεν υφίσταται φυσικά. Για αυτό μοναδική προϋπόθεση για την υλοποίησή των νέων ιδεών και δράσεων που προτείνονται είναι το ανοιχτό μυαλό και η πεποίθηση ότι δεν μπορεί να ισχύουν νομικές διατάξεις 50 ετών, που εξυπηρετούσαν άλλους σκοπούς σκοτεινών περιόδων. Στη σκέψη μας πρέπει να έχουμε ότι η επόμενη αναθεώρηση του νομικού πλαισίου για τη θήρα στην Ελλάδα, ίσως να πραγματοποιηθεί μετά από άλλα 50 χρόνια.

Οι Δασοφύλακες είναι αυτοί που λόγω της φύσης της δουλειάς τους έρχονται σε επαφή με τα προβλήματα της υπαίθρου. Οι παρακάτω προτάσεις πηγάζουν μετά από την πολύχρονη παρουσία μας στους κυνηγότοπους και την καθημερινή μας επαφή με τους κυνηγούς και τις τοπικές οργανώσεις τους. Εκφράζουν όχι μόνο τις δικές μας ανησυχίες, αλλά και τους προβληματισμούς των ντόπιων ορεινών και ημιορεινών πληθυσμών, που ασκούνται στο κυνήγι αλλά και των κατοίκων των αστικών κέντρων μου εκδράμουν κάθε σαββατοκύριακο, προκειμένου να κυνηγήσουν. Για το λόγο αυτό συνεστήθη στην Πανελλήνια Ομοσπονδία Δασοφυλάκων σχετική Ομάδα Εργασίας για το σκοπό αυτό. Η Ομάδα Εργασίας αποτελούμενη από συναδέλφους με πολύχρονη και εξειδικευμένη εμπειρία στη κυνηγετική δραστηριότητα, συνέλεξε τακτοποίησε, κωδικοποίησε και οργάνωσε όλες τις δυσχέρειες κατά τους ελέγχους και τους προβληματισμούς που κατατέθηκαν από τους συναδέλφους. Παρακολούθησε και μελέτησε επίσης το ανάλογο νομικό καθεστώς που ισχύει στις χώρες της Ε.Ε. και μελέτησε με προσοχή τη σχετική ελληνική και διεθνή βιβλιογραφία.

κεντρική θεσμική μας κατεύθυνση: Η ΘΗΡΑ ΕΙΝΑΙ ΜΕΣΟ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΚΑΙ ΟΧΙ «ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΟ ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΣΠΟΡ»

Κύριος σκοπός της Ομάδας Εργασίας και της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Δασοφυλάκων ήταν η κατάρτιση ενός ολοκληρωμένου σχεδίου, με τεκμηριωμένες προτάσεις προς την κατεύθυνση του εκδημοκρατισμού των θεσμών, της διαφάνειας των διαδικασιών και την εξυπηρέτηση του δημοσίου συμφέροντος.

Προϋπόθεση για την εφαρμογή οποιασδήποτε πρότασης θεωρούμε ότι πρέπει να είναι:

  1. Η κατάλληλη οργάνωση και στελέχωση των δασικών υπηρεσιών.
  2. Ο εκσυγχρονισμός και η κωδικοποίηση της θηρευτικής νομοθεσίας τόσο αυτών που διέπουν τη θήρα των πτηνών όσο και των θηλαστικών.
  3. Η διασφάλιση της συμμετοχής όλων των εμπλεκόμενων φορέων (ΜΚΟ), κυνηγετικών και περιβαλλοντικών οργανώσεων.
  4. Η διασφάλιση της οικονομικής εξυπηρέτησης της θήρας και προστασίας της άγριας πανίδας.

Με τις προτάσεις που υποβάλλονται ικανοποιούνται στο μέγιστο η απαίτηση του Συντάγματος και των αποφάσεων του Σ.τ.Ε. τόσο για την αποτελεσματική προστασία της άγριας πανίδας και των βιοτόπων της όσο και στον έλεγχο της λαθροθηρίας και την διασφάλιση της παρακολούθησης των πληθυσμών των θηραματικών και μη ειδών της άγριας πανίδας. Τα παραπάνω είναι απαραίτητες συνθήκες για την νόμιμη άσκηση της θηραματικής δραστηριότητας στο πλαίσιο της υποχρέωσης του Κράτους για την προστασία του φυσικού περιβάλλοντος, συστατικό του οποίου είναι η άγρια πανίδα (βλ. Σ.τ.Ε. 366/1993, 1174/1994, 1592/1998, κ.α.).