σμίκρυνση

Όλο και περισσότερα κυνηγόσκυλα γίνονται τροφή των λύκων κατά τη διάρκεια του κυνηγίου. Ο ήχος απ' τα κουδούνια ή τα μπίπερ που φοράνε τα σκυλιά στο κυνήγι, λειτουργεί σαν μια πρόσκληση σε γεύμα για τις αγέλες των λύκων.

Πρόταση

Οι Κυνηγετικές Οργανώσεις να κάνουν ενέργειες ώστε να επιδοτηθεί η αγορά κολάρων δορυφορικού εντοπισμού για τα κυνηγόσκυλα. Με αυτόν τον τρόπο οι κυνηγοί θα μπορούν με λογικό κόστος να αντικαταστήσουν τα κουδούνια ή/και τα μπίπερ με δορυφορικά κολάρα τα οποία δεν εκπέμπουν ήχο και δεν προσελκύουν τους λύκους.

Οι κυνηγοί προφανώς δε θέλουν να εξαφανίσουν το λύκο, αλλά είναι υποχρέωση της πολιτείας, που τον έχει θέσει υπό καθεστώς προστασίας, να κάνει ότι μπορεί ούτως ώστε να προστατευθούν και οι κυνηγετικοί σκύλοι, οι οποίοι πληρώνουν φόρο αίματος για την επιστροφή του αντιμετωπίζοντας, ταυτόχρονα, τις αιτίες σύγκρουσης ανθρώπου - λύκου.

Προσθήκη νέου σχολίου

Αν επιθυμείτε να συμμετάσχετε στην ανταλλαγή απόψεων παρακαλούμε ακολουθήστε το πνεύμα των κατευθυντηρίων γραμμών προς τη δημιουργία μιας κοινότητας η οποία προάγει την ανταλλαγή απόψεων και το πολιτισμένο κλίμα.

Συναίνεση

Καταθέτοντας ένα σχόλιο δίνετε τη συγκατάθεση σας στον δικτυακό τόπο Κυνηγετικές Σελίδες να προβεί σε συλλογή και αποθήκευση των δεδομένων που εισάγετε στις φόρμες σχολιασμού των άρθρων.
Αν δεν επιθυμείτε να γίνει συλλογή και αποθήκευση των δεδομένων αυτών, παρακαλούμε μην προβείτε σε κατάθεση σχολίων.

Η συμμετοχή σας είναι πολύτιμη και σας ευχαριστούμε γι' αυτή.


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση