Η Πάμελα Άντερσον στα νησιά Φερόες για να σώσει τα δελφίνια

Το ένα μετά το άλλο τα σπουδαία μμμ...υαλά της εποχής μας στρέφονται ενάντια στο κυνήγι... Αρχίζω ν' ανησυχώ πλέον σοβαρά και για αυτήν την Ελένη!

Η Καναδή ηθοποιός Πάμελα Άντερσον, που εδώ και καιρό έχει αφήσει πίσω της το διάσημο κόκκινο μαγιό της και κινητοποιείται για τον σκοπό της προάσπισης των δικαιωμάτων των ζώων, θέλει να καταγγείλει μια παράδοση χρόνων, το κυνήγι των δελφινιών στα νησιά Φερόες, το οποίο ορισμένες μη κυβερνητικές οργανώσεις χαρακτηρίζουν την «απόλυτη σφαγή», και θα επισκεφθεί την περιοχή την επόμενη εβδομάδα στο πλαίσιο μιας εκστρατείας της για αυτόν τον σκοπό.

Η Πάμελα Άντερσον θα δώσει μια συνέντευξη τύπου την Τρίτη και κατόπιν θα συναντηθεί με ομάδες που δρουν εκεί, των μη κυβερνητικών οργανώσεων Sea Sheperd και Ίδρυμα Μπριζίτ Μπαρντό. Οι οργανώσεις αυτές έχουν μόλις ξεκινήσει μια νέα εκστρατεία εναντίον της παράδοσης αυτής, ανέφερε σήμερα στο Γαλλικό Πρακτορείο το Ίδρυμα Μπαρντό.

Το κυνήγι, το οποίο υπερασπίζονται οι τοπικές αρχές αυτού του αρχιπελάγους που βρίσκεται μεταξύ της Ισλανδίας και της Σκωτίας, στοχεύει στη μείωση του πληθυσμού των μαυροδέλφινων (Globicephala melas), των λεγόμενων δελφινιών «πιλότων», τα οποία εντοπίζονται σε όρμους ή κολπίσκους, αιχμαλωτίζονται στις παραλίες με γάντζους που έχουν προσαρμοστεί στις άκρες σκοινιών και έπειτα θανατώνονται με μαχαίρια.