Και τα όπλα θύματα της κρίσης

Όλα ξεκίνησαν δυό-τρία χρόνια πριν, όταν η πολυκατοικία σταμάτησε το καλοριφέρ.

Έχω ένα δωμάτιο που το χρησιμοποιώ σαν αποθήκη. Εκεί βρίσκονται τα κυνηγετικά, το ερμάριο για τα όπλα, αλλά εκεί απλώνει και η γυναίκα τις βροχερές μέρες. Μια μέρα κάνα χρόνο πριν, πήγα να πάρω μια τσάντα που τη χρησιμοποιώ στο σκοπευτήριο και τι να δω; Το δέρμα είχε γίνει πράσινο απ' τη μούχλα!

Άνοιξα τα παράθυρα και έβαλα δυο-τρεις χαρτόκουτες με άνυδρο ασβάστη, (αθάνατα ελληνικά στρατά), για να τραβάνε την υγρασία. Στο ερμάριο με τα όπλα είχα ήδη πακέτα Silicagel. Αυτά που αλλάζουν χρώμα όταν κορεστούν απ' την υγρασία και ξαναγίνονται χρήσιμα αφού τα βάλεις σε χαμηλή θερμοκρασία στο φούρνο για να αποβάλλουν την υγρασία. Αλλά είδα και κάτι σκουρίτσες στην κάννη της Benelli...

Αγόρασα απ' τα χημικά στην οδό Γερανίου, κάτω απ' την Ομόνοια χύμα Silicagel, (που αλλάζει χρώμα) και το πρόσθεσα στο ερμάριο.

Ταυτόχρονα αποφάσισα να φτιάξω κάτι για να παρακολουθώ το περιβάλλον μέσα στο ερμάριο. Και αφού θα τό 'φτιαχνα που θα τό' φτιαχνα είπα να του προσθέσω και μια μαγνητική παγίδα για την πόρτα του ερμαρίου, αλλά κι ένα επιταχυνσιόμετρο το οποίο αντιλαμβάνεται αν κινείται το ερμάριο, ώστε να λειτουργεί και σαν συναγερμός.

Το σύστημα λειτουργεί με μια φθηνή μπαταρία (6€) και στέλνει τα δεδομένα ασύρματα, μέσω του Διαδικτύου, στον ίδιο server, όπου φιλοξενούνται και οι Κυνηγετικές σελίδες. Η μπαταρία διαρκεί περίπου δύο (2) μήνες.

Προς το παρόν ο συναγερμός είναι σιωπηλός. Στέλνει ένα SMS στο κινητό μου κάθε φορά που ανοίγει η πόρτα, ή κινηθεί/τρανταχθεί το ερμάριο, ή θέλει φόρτιση η μπαταρία. Σύνδεση σειρήνας σημαίνει, σύνδεση με το ηλεκτρικό δίκτυο και μια μπαταρία 12V μολύβδου, κλειστού τύπου. Όλα τα δεδομένα καταγράφονται σε βάση δεδομένων και είναι διαθέσιμα online σε πραγματικό χρόνο, απ' αυτή τη σελίδα.

Αυτά κάνει ο διάβολος, όταν δεν έχει κυνήγι ή εκπαίδευση! χο χο χο

Σχόλια   

# Κυνηγετικές σελίδες 23-05-2015 10:32
Απαντώντας σε φίλους που έδειξαν ενδιαφέρον να το υλοποιήσουν, διευκρινίζω πως δεν πρόκειται για ένα αυτόνομο σύστημα. Το σύστημα μέσα στο ερμάριο, επικοινωνεί με ένα δεύτερο που έχει διασύνδεση ethernet στο οικιακό δίκτυο και αυτό με τη σειρά του στέλνει δεδομένα σε ένα WEB server, ο οποίος τα αποθηκεύει, τα παρουσιάζει και στέλνει τα SMS.
Θεωρητικά τα δύο πρώτα μπορούν να γίνουν ένα, εγκαθιστώντας ένα στοιχείο wifi ή GPRS (+SIM παρόχου κινητής) μέσα στο ερμάριο, αλλά σ' αυτήν την περίπτωση δεν θα λειτουργεί με μπαταρία. Θα πρέπει να το συνδέσετε στο ρεύμα.

Λίστα υλικών
1. Μέσα στο ερμάριο:
grobotronics.com/.../
hobbyking.com/.../...
electrodragon.com/.../...
electrodragon.com/.../...
grobotronics.com/.../
grobotronics.com/.../
electrodragon.com/.../...
ebay.com/.../...
grobotronics.com/.../
Μαγνητική παγίδα πόρτας NO (Normally Open) ή grobotronics.com/.../
Αν η απόσταση μεταξύ 1 κ 2 είναι μεγάλη, ή είναι σε άλλο όροφο και παρεμβάλλεται μπετόν κλπ ebay.com/.../...

2. Internet gateway:
electrodragon.com/.../...
electrodragon.com/.../...
www.e-shop.gr/.../
Εδώ εγκαθίσταται και ο δέκτης των 433MHz

3. Περιβάλλον προγραμματισμού:
www.arduino.cc/.../Software

4. Καταγραφή δεδομένων και user interface
WEB Server Apache/PHP/MySQL

!ΠΡΟΣΟΧΗ ΚΙΝΔΥΝΟΣ!
Οι μπαταρίες lipo, απαιτούν προσεκτική μεταχείριση. Αν τις χτυπήσετε, τρυπήσετε, παραμορφώσετε, υπερθερμάνετε, υπερφορτίσετε, εκφορτίσετε κάτω από 2,7V μπορεί ΝΑ ΕΚΡΑΓΟΥΝ!
Απάντηση | Απάντηση με παράθεση | Παράθεση | Αναφορά στον Διαχειριστή
# Κυνηγετικές σελίδες 23-05-2015 14:35
Σε δεύτερη σκέψη αντικαθιστάς το #3 απ' τον κατάλογο υλικών του ερμαρίου μ' αυτό grobotronics.com/.../ και δεν χρειάζεσαι τα 2 και 4. Αν δε θέλεις GSM προσθέτεις κι αυτό grobotronics.com/.../ και το/τα τροφοδοτείς μ' ένα τέτοιο www.e-shop.gr/.../
Απάντηση | Απάντηση με παράθεση | Παράθεση | Αναφορά στον Διαχειριστή