ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ του Ομίλου Φίλων Κυνηγών Ακτής Θερμαϊκού

Έπειτα από 18 ημέρες συνεχούς έρευνας και αναζήτησης για την ανεύρεση του μικρού Φοίβου δόθηκε αίσιο τέλος χθες 24/1/2016.Ο μικρός Φοίβος βρέθηκε και είναι καλά στην υγεία του και είναι ήδη στην αγκαλιά της οικογένειας.

Ο μικρός Φοίβος εντοπίστηκε από εθελοντές πολίτες της Ορμύλιας που από την πρώτη μέρα εντάχθηκαν στο δυναμικό της ομάδος και όλο αυτό το διάστημα μας βοηθούσαν στις έρευνες. Κατά το διάστημα των ερευνών μικτά κλιμάκια από αστυνομικούς, Ο.Π.Κ.Ε, θηροφύλακες, κυνηγούς, εθελοντές πολίτες και μέλη της ομάδος μας σαρώναμε την περιοχή βρίσκοντας συνέχεια στοιχεία (μηχανάκι, κερήθρα μελιού, κινητό, κονσέρβες κ.λ.π) τα οποία επεξεργαζόταν η ασφάλεια Χαλκιδικής και δήλωναν ότι ο δράστης είναι στην περιοχή. Κατά την απολογία του ο δράστης είπε ότι ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΑ ΠΟΛΛΕΣ ΦΟΡΕΣ ΝΑ ΔΙΑΦΥΓΩ ΑΛΛΑ ΜΕ ΣΤΑΜΑΤΗΣΑΝ ΤΑ ΜΠΛΟΚΑ ΤΩΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΕΘΕΛΟΝΤΩΝ, η δήλωση αυτή βεβαιώνει την επιμονή της αστυνομίας αλλά και την δικιά μας να παραμείνουμε στο σημείο συνεχίζοντας τις έρευνες. Θέλουμε να ευχαριστήσουμε τον Αστυνομικό Διοικητή Χαλκιδικής Ταξίαρχο Κο Μανωλά Αριστοτέλη για τους εξής λόγους:

1ο. Για την επιμονή του να παραμείνουμε στην περιοχή από την πρώτη μέρα.
2ο. Για την εμπιστοσύνη που έδειξε στην ομάδα μας αλλά και την άψογη συνεργασία μας.
3ο. Για την ασφάλεια που μας παρείχε ως εθελοντές διαθέτοντας πάντα συνοδεία αστυνομικών κατά την διάρκεια των ερευνών.

Ένα μεγάλο ευχαριστώ στους πολίτες την Ορμύλιας που από την πρώτη μέρα δέθηκαν μαζί μας και μας παρείχαν πολύτιμες πληροφορίες.

Και φυσικά στην αξιοπρεπέστατη οικογένεια Μαυρομάτη που όλο αυτό τον καιρό σεμνά και ταπεινά χειρίστηκαν την υπόθεση βοηθώντας στο εθελοντικό μας έργο στο έπακρο. Την υπόσχεση που τους δώσαμε να επιστρέψουμε στην οικογένεια τον μικρό Φοίβο την πραγματοποιήσαμε βάζοντας και εμείς ένα λιθαράκι στην όλη υπόθεση.