Ευρετήριο Άρθρου

σμίκρυνση

Αυστηρά προστατευόμενα
Ελάφια της Πάρνηθας

Και διηγώντας τα να κλαις...

Στην Ελλάδα του 2016 θεωρείται φυσιολογικό κάποιοι πολίτες να πιστεύουν πως υπάρχουν εκτροφεία υβριδίων λύκου με πίτμπουλ και, παράλληλα, οι "ειδικοί" των περιβαλλοντικών οργανώσεων μπορούν να δηλώνουν ανερυθρίαστα πως είναι φυσιολογικό το ελάφι, είδος που τελεί υπό αυστηρή προστασία απ' το 1960, να γίνεται βορά των λύκων επειδή για πρώτη φορά αυξήθηκε ο πληθυσμός του μετά τις φωτιές της Πάρνηθας.

Όνειρα γλυκά και απονήρευτα

Οι δε "υπεύθυνοι" που έχοντας υπό την αυστηρή προστασία τους το ελάφι δεν κατάφεραν επί 50 χρόνια, αυτό που κατάφερε μια πυρκαγιά, δηλαδή την ανάκαμψη του πληθυσμού του, περί άλλα τυρβάζουν. Πιθανόν στη Δασική Υπηρεσία να θεωρούν θεόσταλτο δώρο τη ρύθμιση του πληθυσμού των ελαφιών της Πάρνηθας από τους λύκους, αφού, δεδομένης της ένδειας πόρων και των μνημονίων, κάθονται και αναπολούν τις εποχές που δένανε τα σκυλιά με τα λουκάνικα και τους έπαιρνε ο ύπνος μετρώντας ελάφια (της Πάρνηθας). Εκεί δε στο βαθύ ύπνο τους έπιασε η πυρκαγιά, αυξήθηκαν τα ελάφια και ξαφνικά θα'πρεπε να κάνουν κάτι για αυτό... Ενώ τώρα βρέθηκε... από μηχανής. Οι λύκοι!

Προσθήκη νέου σχολίου

Αν επιθυμείτε να συμμετάσχετε στην ανταλλαγή απόψεων παρακαλούμε ακολουθήστε το πνεύμα των κατευθυντηρίων γραμμών προς τη δημιουργία μιας κοινότητας η οποία προάγει την ανταλλαγή απόψεων και το πολιτισμένο κλίμα.

Συναίνεση

Καταθέτοντας ένα σχόλιο δίνετε τη συγκατάθεση σας στον δικτυακό τόπο Κυνηγετικές Σελίδες να προβεί σε συλλογή και αποθήκευση των δεδομένων που εισάγετε στις φόρμες σχολιασμού των άρθρων.
Αν δεν επιθυμείτε να γίνει συλλογή και αποθήκευση των δεδομένων αυτών, παρακαλούμε μην προβείτε σε κατάθεση σχολίων.

Η συμμετοχή σας είναι πολύτιμη και σας ευχαριστούμε γι' αυτή.


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση