Σύγκρουση με την πραγματικότητα

Γι' αυτό βγάζουμε άδεια;

Τι ΔΕΝ κάνουν οι Κυνηγετικές Οργανώσεις και έχουν αρνητική επίδοση στη διαχείριση της άγριας ζωής; Πως είναι δυνατόν περιβαλλοντικές οργανώσεις "σφραγίδες" χωρίς εκατοντάδες χιλιάδες χρηματοδότες, όπως είναι οι κυνηγοί για τις κυνηγετικές οργανώσεις, να έχουν καταφέρει να γεμίσουν τη χώρα λύκους και αρκούδες και οι κυνηγοί με τα εκατομμύρια ευρώ συνδρομές, χρόνος μπαίνει χρόνος βγαίνει, δεν μπορούν να ξαναβάλουν ούτε ένα είδος στα θηρεύσιμα. Οι κυνηγετικές οργανώσεις "ασχολούνται" πάνω από μισό αιώνα με το ελάφι, το ζαρκάδι και το αγριόγιδο, και σχεδόν μισό αιώνα με την πεδινή. Με μηδενικά αποτελέσματα.

Η μόνη πιθανή εξήγηση για την αποτυχημένη διαχείριση των Κυνηγετικών Οργανώσεων είναι ότι ΔΕΝ ΚΑΝΟΥΝ ΚΑΜΜΙΑ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ.
Δυστυχώς πληρώνουμε τον όρο "συνεργαζόμενοι" με βουνά γραφειοκρατίας. Οι Σύλλογοι πάσχουν από βαριά γραφειοκρατία λόγω της συνεργασίας με το δημόσιο. Αλλά όχι μόνο. Πάσχουν και από έλλειψη λογοδοσίας. Και σ' αυτό έχουν ευθύνη οι ίδιοι οι κυνηγοί με τη μη συμμετοχή τους.

Βέβαια, πρακτικά, οι κυνηγοί μπορούν να επηρεάσουν μόνο τον Α' βαθμό. Τον Κυνηγετικό Σύλλογο. Δηλαδή ΜΟΝΟ τα 15€ από τα 65€ που πληρώνουν υπέρ Κυνηγετικών Οργανώσεων για την άδεια.

Δυστυχώς η ΚΣΕ η οποία εισπράττει 45€ από κάθε άδεια έχει παραιτηθεί από τα 60€ που οδεύουν στο Πράσινο Ταμείο για κάθε Γενική άδεια. Και με θράσος χιλίων πιθήκων πανηγυρίζει επειδή εισέπραξε 50.000 ενίσχυση το 2019-2020 δηλαδή εισέπραξε εισφορές 830 Γενικών αδειών, όταν έχουν καταβληθεί τέλη 160.000 αδειών προς το Πράσινο Ταμείο. Συγχαρητήρια για την τεράστια επιτυχία Πρόεδρε!

Κλείνοντας λοιπόν δηλώνω πως έχω σιχαθεί το μαστίγιο της ΚΣΕ. Δηλαδή ή εμείς ή τέρμα το κυνήγι.

Θέλω και καρότο.

Δηλαδή θέλω το όριο στην ορεινή να ξαναγίνει τέσσερα (4). Θέλω να επιτραπεί η πεδινή. Θέλω να υπάρχουν άγριοι φασιανοί (που είναι τόσο απλό, όσο να απαγορευτεί το κυνήγι των θηλυκών). Θέλω να επιτραπεί το ζαρκάδι.

Θέλω να μπει ένα τέλος στην τρομοκρατία της μετριότητας, εμείς ή το χάος. Που μας έχει οδηγήσει σε μισό αιώνα μειούμενων κυνηγετικών ευκαιριών, ωχ-αδερφισμού, ανικανότητας και κυνηγετικής φτώχειας.

Το σύστημα που έχουμε ΔΕΝ ΔΟΥΛΕΥΕΙ. Και η απόδειξη είναι πως έχουμε γεμίσει λύκους και αρκούδες. Αντί να γεμίσουμε πεδινές, ορεινές, ελάφια και ζαρκάδια.

ΥΓ. Όσο φτωχαίνει η κυνηγετική τσάντα, τόσο η ΚΣΕ προσπαθεί να γίνει υποχρεωτική. Βλέπε, προτάσεις στον Περί Όπλων.

Το αυτονόητο, πως οι κυνηγοί βγάζουν άδεια για να κυνηγάνε, και όσο μειώνονται οι κυνηγετικές ευκαιρίες, ή όσο κινδυνεύουν να γίνει ο σκύλος του λυκο-τροφή, τόσο θα μειώνονται οι άδειες, αρνούνται να το δεχθούν, ή απλά δεν ΜΠΟΡΟΥΝ να το υπηρετήσουν.