Τα άγρια ζώα πρέπει να παραμένουν άγριαΤα άγρια ζώα δεν χρειάζονται ελεημοσύνη. Απαιτούν το σεβασμό μας.

Ίσως δε συνειδητοποιούμε πως ακόμα και μια σακούλα σκουπιδιών ή ένα πιάτο αποφάγια παρατημένο έξω απ' το σπίτι ή το μέρος που κάνουμε διακοπές μπορεί να προκαλέσει σοβαρή βλάβη στην άγρια πανίδα.

Είτε κατοικούμε στις παρυφές της πόλης, ή σε αγροτική περιοχή τα άγρια ζώα είναι οι γείτονές μας. Στην πλειοψηφία τους τα άγρια ζώα δεν αποτελούν απειλή. Τρέφουν ενστικτώδη φόβο για τον άνθρωπο και παραμένουν σε απόσταση - εφ' όσον είναι πραγματικά άγρια.

Αν όμως αποκτήσουν πρόσβαση σε τροφή και απορρίματα, απαιτούν όλο και περισσότερο. Το αίσθημα του φόβου τους ατροφεί και μπορεί να γίνουν επιθετικά.

Αν μια αρκούδα ή άλλο άγριο ζώο προκαλέσουν ζημιά σε περιουσίες ή απειλήσουν την ασφάλεια ανθρώπων, μπορεί να θανατωθούν. Είναι θανάσιμο λάθος να επιτρέπουμε την πρόσβαση των αγρίων ζώων στην ανθρώπινη τροφή. Λάθος που θα πληρώσουν αυτά!

Προστατέψτε και σεβαστείτε τα άγρια ζώα.
Κρατήστε τα άγρια.

ΠΗΓΗ: Keep me Wild

    Φωτογραφίες:
  1. erkkitoppinen.kuvat.fi

Προσθήκη νέου σχολίου

Αν επιθυμείτε να συμμετάσχετε στην ανταλλαγή απόψεων παρακαλούμε ακολουθήστε το πνεύμα των κατευθυντηρίων γραμμών προς τη δημιουργία μιας κοινότητας η οποία προάγει την ανταλλαγή απόψεων και το πολιτισμένο κλίμα.

Συναίνεση

Καταθέτοντας ένα σχόλιο δίνετε τη συγκατάθεση σας στον δικτυακό τόπο Κυνηγετικές Σελίδες να προβεί σε συλλογή και αποθήκευση των δεδομένων που εισάγετε στις φόρμες σχολιασμού των άρθρων.
Αν δεν επιθυμείτε να γίνει συλλογή και αποθήκευση των δεδομένων αυτών, παρακαλούμε μην προβείτε σε κατάθεση σχολίων.

Η συμμετοχή σας είναι πολύτιμη και σας ευχαριστούμε γι' αυτή.


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση