δεν βάφονται αυγά

Γ. Αμοργιαννιώτης: «Δεν αποκλείεται κανείς από το διάλογο για τη δασική νομοθεσία και το κυνήγι»

Ο κ Αμοργιαννιώτης το βρίσκει απόλυτα φυσικό και αισθάνεται πως εκτελεί ευσυνείδητα το έργο του, όταν στην ομάδα εργασίας για την αναμόρφωση της περί θήρας νομοθεσίας δεν υπάρχει εκπρόσωπος των 230.000 κυνηγών!

«...και μάλιστα τις απόψεις της έστειλε και η Κυνηγετική Συνομοσπονδία Ελλάδος»

Εδώ κολλάνε οι π@ρδές proedroskse. Λαμβάνοντας μέρος και στέλνοντας σχόλια αποδέχθηκες το ρόλο που σου έδωσε το ΥΠΕΚΑ, υποβιβάστηκες στο ίδιο επίπεδο με τους παρασυλλόγους και τις κατίνες και νομιμοποίησες το όλο εγχείρημα.

Να δούμε τι έκτρωμα θα προκύψει, με τη "συμμετοχή" μας, λοιπόν...

«Δεν υπάρχει θέμα αποκλεισμού κανενός, από τον διάλογο που γίνεται και αφορά το σύνολο της δασικής νομοθεσίας και όχι μόνο τα θέματα της θήρας», διαβεβαιώνει ο ειδικός γραμματέας Δασών, Γιώργος Αμοργιαννιώτης, με έγγραφό του που διαβιβάστηκε στη Βουλή μετά από ερωτήσεις και αναφορές πολλών βουλευτών για την κυνηγετική δραστηριότητα.

Ο κ. Αμοργιαννιώτης σημειώνει μάλιστα ότι το υπουργείο Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής αντιμετωπίζει με ιδιαίτερη ευαισθησία τα θέματα της θήρας και σε συνεννόηση με τις κυνηγετικές οργανώσεις.

Ο Ειδικός Γραμματέας Δασών υπενθυμίζει ότι το υπουργείο Περιβάλλοντος, με σκοπό την κωδικοποίηση της Δασικής Νομοθεσίας και την αναθεώρησή της, όπου κρίνεται αναγκαίο, έχει συστήσει ομάδα εργασίας, με αντικείμενο την αποτίμηση της υφιστάμενης κατάστασης της δασικής νομοθεσίας σε σχέση με την πολυνομία και πανσπερμία διατάξεων, τον εντοπισμό των επικαλύψεων και αντιφάσεων αλλά και τον εντοπισμό διατάξεων που έχουν καταργηθεί ρητά η σιωπηρά.

Η Ομάδα εργασίας έχει ζητήσει να καταθέσουν τις απόψεις τους φορείς, ιδρύματα, οργανώσεις κ.λπ. και μάλιστα τις απόψεις της έστειλε και η Κυνηγετική Συνομοσπονδία Ελλάδος.

Ο κ. Αμοργιαννιώτης επισημαίνει επίσης ότι το έργο της Ομάδας Εργασίας δεν περιορίζεται μόνο σε θέματα θήρας αλλά και σε ένα σύνολο θεμάτων όπως τα δάση και η βιοποικιλότητα, οι προστατευόμενες περιοχές, οι εθνικοί δρυμοί, τα αισθητικά δάση, το διοξείδιο του άνθρακα, οι κλιματικές αλλαγές, η διαχείριση της άγριας πανίδας, η τράπεζα γενετικού υλικού, η διαχείριση μη ξυλωδών προϊόντων (αρωματικά φυτά, μανιτάρια, μέλι).

http://www.paseges.gr