Η άγνωστη πλευρά του Χαλεπά!

14 Αυγούστου 1851 – Αθήνα, 15 Σεπτεμβρίου 1938. Τον προσέγγισαν σαν... άγιο, σαν ιδιοφυή, σαν αγαθό, σαν ψυχοπαθή, σαν διαταραγμένο, σαν συναισθηματικά κακοποιημένο, σαν φωτισμένο. Ποτέ όμως σαν... κυνηγό!

Η μεγάλη καλλιτεχνική προσωπικότητα του προηγούμενου αιώνα, ο μεγάλος Τηνιακός γλύπτης Γιαννούλης Χαλεπάς έζησε μια τραγική ζωή, αλλά παρά τη βαριά ασθένεια που βίωσε, εξαιρετικά παραγωγική...

Λίγοι γνωρίζουν ότι ο μεγάλος γλύπτης είναι αυτός που απεικόνισε, εκτός από τη διάσημη «κοιμωμένη» του που κοιμάται ανάλαφρα στο Πρώτο Νεκροταφείο, και τον λιγότερο διάσημο... «κυνηγό» του που ποζάρει με τουφέκι, σκύλο και λαγό[!] στην Εθνική Πινακοθήκη.

Πληροφορίες από τη Wikipedia.

Ολόκληρο το άρθρο

Προσθήκη νέου σχολίου

Αν επιθυμείτε να συμμετάσχετε στην ανταλλαγή απόψεων παρακαλούμε ακολουθήστε το πνεύμα των κατευθυντηρίων γραμμών προς τη δημιουργία μιας κοινότητας η οποία προάγει την ανταλλαγή απόψεων και το πολιτισμένο κλίμα.

Συναίνεση

Καταθέτοντας ένα σχόλιο δίνετε τη συγκατάθεση σας στον δικτυακό τόπο Κυνηγετικές Σελίδες να προβεί σε συλλογή και αποθήκευση των δεδομένων που εισάγετε στις φόρμες σχολιασμού των άρθρων.
Αν δεν επιθυμείτε να γίνει συλλογή και αποθήκευση των δεδομένων αυτών, παρακαλούμε μην προβείτε σε κατάθεση σχολίων.

Η συμμετοχή σας είναι πολύτιμη και σας ευχαριστούμε γι' αυτή.


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση