Στο επανειδείν

Ορτύκια:

Η έναρξη μας άφησε μ' ένα μεγάλο χαμόγελο. Πολλά ορτύκια, προσωπικά για μένα περισσότερα απ' όσα έχω συναντήσει σε έναρξη. Μας καλλιέργησε και μεγάλες προσδοκίες για τη συνέχεια. Δυστυχώς οι προσδοκίες δεν επαληθεύτηκαν.

Ορτύκια βρίσκαμε καθ' όλη τη διάρκεια της περιόδου, αλλά δεν είχα την τύχη να πέσω σε πέρασμα ... Η απαγόρευση της Μακρονήσου μας στέρησε άλλο ένα ωραίο κυνηγότοπο.

Αναφορικά με τα ορτύκια λοιπόν, δυστυχώς δεν ένιωσα την έξαψη του περάσματος. Αυτή τη μοναδική εμπειρία να περπατάς πάνω σε "ζωντανό" έδαφος. Να πιάνεις το όριο και να συνεχίζεις με τη φωτογραφική μηχανή αντί το όπλο, παγώνοντας αυτή τη μέρα στο χρόνο.

Δε θα αναφερθώ στην πέρδικα, αφού όλα κι όλα πήγα κανα δυό κυνήγια.

Μπεκάτσα:

Δείχνει σαν φέτος οι μπεκάτσες να ανέλαβαν να αναπληρώσουν το κενό των ορτυκιών!

Ήρθαν! ήταν καλά, δυνατές κι' έτοιμες ν' αναμετρηθούν με μας και τα σκυλιά μας.

Η πρώτη φετεινή συνάντηση παραπλανητική. Πίσταψα πως για όλη την υπόλοιπη περίοδο θα τις έβαζα εύκολα στο χέρι, χε...

Τα πουλιά ήταν εκεί. Βασίλισσες στο βασίλειο τους.

Πόσες φορές δεν αναπήδησε η καρδιά μου απ' το λατρεμένο ήχο που κάνει όταν σηκώνεται με το πλησίασμα του κυνηγού. Αυτού του τρίτου που ο ερχομός του σπάει τη μαγεία που τη δένει στη φέρμα του σκύλου.

Πόσες φορές γέμισα αγαλίαση βλέποντας το οκτάμηνο κουτάβι να παλεύει να τη φθάσει, τρέχοντας πίσω απ' το χαμηλό πέταγμά της με τ' αυτιά του ν' ανεμίζουν.

Κι'άλλες τόσες έμεινα να την κοτώ απορημένος ν' απομακρύνεται με άδειο όπλο, και τον ιδρώτα να μου θολώνει τα μάτια μεσ' την παγωνιά.

Γι' άλλη μια χρονιά κέρδισε τις αναμετρήσεις τη μία μετά την άλλη. Τα σκτλιά κι' αυτά σοφότερα την προσφέρουν, ίσως και πάνω από μια φορά το ίδιο πουλι. Αλλά το πάθος τους για ζωή είναι πολύ δυνατό κι' εννιά στις δέκα φορές τα σκάγια σχίζουν άσκοπα τον αέρα.

Στο καλό κυρίες μου, ραντεβού του χρόνου. Μέχρι τότε θα ξαναπαίζουμε στο μυαλό μας ξανά και ξανά την κάθε συνάντηση και θα αδημονούμε ...

Κλείνοντας λοιπόν ήταν μια καλή χρονιά και ήταν οι μπεκάτσες που την έκαναν πραγματικά καλή.

Εύχομαι σε όλους υγεία και υπομονή μέχρι τον Αύγουστο ;)