Πάντα βεβαιωνόμαστε ότι οι σφραγίδες του όπλου συμφωνούν με τα φυσίγγια που χρησιμοποιούμε

Δείτε τι μπορεί να συμβεί αν χρησιμοποιήσουμε φυσίγγι εκτός προδιαγραφών στο παρακάτω διαδραστικό animation.

Επιλέγξτε ένα απ' τα τρία φυσίγγια

ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ

Η σφραγίδα του όπλου αναγράφει: 12GA 2 3/4", δηλαδή 12άρι με μήκος θαλάμης 70 χιλιοστά (2 3/4 ίντσες)

Αριστερά: 20άρι φυσίγγι

ΧΡΗΣΗ ΛΑΘΟΣ ΦΥΣΙΓΓΙΟΥ

Ελέγχετε ΠΑΝΤΑ ότι χρησιμοποιείτε τα σωστά πυρομαχικά για το όπλο σας. Το πρόβλημα εδώ είναι πως θα μπορούσατε κατά λάθος να γεμίσετε ένα 12άρι όπλο με 20άρι φυσίγγι. Το 20άρι φυσίγγι θα γλυστρήσει μέσα στην κάννη χωρίς να γίνει αντιληπτό και το όπλο θα φαίνεται άδειο.
- Επιλέγξτε το 12άρι φυσίγγι να δείτε τι θα μπορούσε να συμβεί.

Υποθέτωντας πως το όπλο είναι άδειο, εφ' όσον το 20άρι φυσίγγι είναι μέσα στην κάννη χωρίς να είναι ορατό, γεμίζουμε το όπλο με 12άρι φυσίγγι. ΠΡΟΣΟΧΗ: Πρόκειται για εξαιρετικά επικίνδυνη κατάσταση. Μην το επιχειρήσετε ποτέ!
- Επιλέγξτε "Fire" για να δείτε τι θα μπορούσε να συμβεί.

Το 20άρι φυσίγγι εμφράζει τελείως την κάννη. Με την πυροδότηση δημιουργείται εκρηκτική πίεση η οποία οδηγεί σε έκρηξη στην κάννη με πιθανή συνέπεια σοβαρό τραυματισμό ή και τον θάνατο. Φροντίστε να μην έχετε ΠΟΤΕ μαζί σας πυρομαχικά 20 GA όταν χρησιμοποιείτε 12άρι όπλο. Φροντίζετε ΠΑΝΤΑ να είστε σίγουροι πως χρησιμοποιείτε τα σωστά πυρομαχικά για το όπλο σας.

Κέντρο: Σωστό φυσίγγι, 12 GA 70 χιλιοστά - 2 3/4" ίντσες.

ΧΡΗΣΗ ΣΩΣΤΟΥ ΦΥΣΙΓΓΙΟΥ

Δεξιά: Λάθος φυσίγγι, 12 GA 76 χιλιοστά - 3 ίντσες.

ΧΡΗΣΗ ΛΑΘΟΣ ΦΥΣΙΓΓΙΟΥ

Αν πυροδοτηθεί φυσίγγι 3" ή 3 1/2" σε κάνη 2 3/4" δεν υπάρχει αρκετός χώρος για να ανοίξει και να ξεδιπλωθεί το ρέλιασμα του κάλυκα. Δημιουργείται έτσι εκρηκτική πίεση στην κάννη με πιθανή συνέπεια σοβαρό τραυματισμό ή και τον θάνατο. ΠΡΟΣΟΧΗ: Πρόκειται για εξαιρετικά επικίνδυνη κατάσταση. Μην το επιχειρήσετε ποτέ!

Το animation είναι δάνειο απ' το New Jersey's Hunter Education Program