Φθιώτιδα: Επιχείρηση διάσωσης κυνηγόσκυλου σε χαράδρα

lamiareport.gr

Ο σκύλος καλεί σε βοήθεια

Επιχείρηση διάσωσης κυνηγόσκυλου στήθηκε χθες από την 7η ΕΜΑΚ στους πρόποδες της Οίτης στη Φθιώτιδα.

Η επιχείρηση είχε αίσιο τέλος και το κυνηγόσκυλο, που είχε πέσει σε βαθιά χαράδρα, βρίσκεται και πάλι στην αγκαλιά του αφεντικού του, που το έψαχνε απεγνωσμένα για περισσότερες από 24 ώρες.

Ο 64χρονος συνάδελφος εφάρμοσε τον άγραφο κανόνα: "Στο κυνήγι δεν εγκαταλείπουμε πίσω κανένα. Όσοι πάμε, τόσοι γυρίζουμε. Άνθρωποι και ζώα.".

Όλα ξεκίνησαν προχθές το πρωί όταν ο 64χρονος από τη Λαμία πήγε για κυνήγι με το αγαπημένο του σκυλί στους πρόποδες της Οίτης, στην περιοχή πάνω από το Κωσταλέξι. Το κυνηγόσκυλο ακολουθώντας κάποιο θήραμα χάθηκε. Το αφεντικό του το έψαχνε επί ώρες αλλά μάταια. Όταν νύχτωσε για τα καλά εγκατέλειψε την προσπάθεια.

Με το πρώτο φως άρχισε και πάλι τις έρευνες μαζί με ένα φίλο του. Κάποια στιγμή άκουσαν το σκυλί να καλεί σε βοήθεια, άλλα δεν μπορούσαν να προσδιορίσουν το ακριβές σημείο. Η περιοχή ήταν κακοτράχαλη και δύσβατη, ενώ έριχνε χιονόνερο και το κρύο ήταν τσουχτερό.

Ο κυνηγός κάλεσε σε βοήθεια και στο σημείο έφτασε η 7η ΕΜΑΚ. Ύστερα από αρκετή ώρα κατάφεραν να εντοπίσουν το σκυλί, το οποίο ήταν στο βάθος μιας απότομης χαράδρας.

Παρά τις αντίξοες καιρικές συνθήκες και την επικινδυνότητα του εγχειρήματος, οι άνδρες της 7ης ΕΜΑΚ κατέβηκαν με σχοινί την απότομη χαράδρα και κατάφεραν να ανασύρουν το εγκλωβισμένο κυνηγόσκυλο.

<<Ήταν απόλυτα συνεργάσιμο. Συμπεριφερόταν σαν άνθρωπος. Κατάλαβε ότι κατεβήκαμε να το σώσουμε και έκανε ό,τι του ζητούσαμε για να καταφέρουμε να το βγάλουμε. Ήταν μια πολύ δύσκολη επιχείρηση, που κράτησε πάνω από τρεις ώρες, σε δύσκολες καιρικές συνθήκες. Όμως, αν έβλεπες το βλέμμα του την ώρα που το πλησιάσαμε για να το βγάλουμε, θα καταλάβαινες ότι άξιζε τον κόπο....>>, είπε μεταξύ άλλων στο LamiaReport, ένας από τους άνδρες της 7ης ΕΜΑΚ.

<<Έδωσαν μάχη ζωής τα παιδιά της ΕΜΑΚ και θα τους ευγνωμονώ για όλη μου τη ζωή. Αυτό το σκυλί σημαίνει πολλά για μένα... >>, δήλωσε στο LamiaReport, ο 64χρονος ιδιοκτήτης του, που δεν πίστευε ότι το κρατούσε και πάλι στην αγκαλιά του..