Η Ε’ Κυνηγετική Ομοσπονδία Ηπείρου για τον τραγικό θάνατο του κυνηγού στο Βασιλικό Θεσπρωτίας

epirusonline.gr
φωτογραφία

Με λύπη μας πληροφορηθήκαμε την παραμονή της Πρωτοχρονιάς, όπως και ολόκληρη η κυνηγετική οικογένεια, τον τραγικό θάνατο ενός συναδέλφου μας κυνηγού στο Βασιλικό Θεσπρωτίας κατά τη διάρκεια άσκησης της αγαπημένης μας κυνηγετικής δραστηριότητας.

Η διοίκηση και οι χιλιάδες των κυνηγών της εκφράζουν τα θερμά και ειλικρινή συλλυπητήρια στην οικογένεια του θύματος. Ευχόμαστε ο 66χρονος συνάδελφός μας να είναι το τελευταίο θύμα που πληρώνει με τη ζωή του, την ενασχόληση με το αγαπημένο του χόμπι.

Με την τραγική αυτή ευκαιρία, η Ε’ ΚΟΗ οφείλει να υπενθυμίσει και να επιστήσει την προσοχή των κυνηγών στους κανόνες, γραπτούς, αλλά και άγραφους, που διέπουν την αγαπημένη μας δραστηριότητα. Θεωρούμε, ότι η τήρηση βασικών κανόνων, όπως:
• η υποχρεωτική ένδυση των κυνηγών με φωσφοριζέ γιλέκο,
• η άσκηση της θήρας στο φως της ημέρας
• η αποφυγή άσκοπων πυροβολισμών
• η χρήση του όπλου μόνο έπειτα από αναγνώριση και οπτική επαφή με το θήραμα
θα συμβάλλουν στην ορθολογική άσκηση της θήρας και πρέπει να τηρούνται απαρέγκλιτα.

Απευθύνουμε έκκληση σε όλους να θέτουν σε προτεραιότητα την προστασία της ζωής τους και των άλλων συναδέλφων κυνηγών, καθώς αυτοσκοπός δεν πρέπει να είναι το θήραμα, αλλά η διασκέδαση και η διατήρηση της θήρας ως μία μακραίωνη δραστηριότητα, άρρηκτα συνδεδεμένη με την εξελικτική πορεία του ανθρώπου.

Με την ευκαιρία τέλος της απαρχής του νέου έτους, το ΔΣ της Ε’ ΚΟΗ εύχεται σε όλους μία καλή και δημιουργική χρονιά, μακριά από τραγικά και ατυχή περιστατικά, όπως το τελευταίο που μας συγκλόνισε όλους.