Θα μπούμε στο Ράιχσταγκ για να εφοδιαστούμε από το οπλοστάσιο της δημοκρατίας με τα όπλα της. Θα γίνουμε βουλευτές για να εξουδετερώσουμε το πνεύμα της Βαϊμάρης χρησιμοποιώντας το ίδιο. Εάν η δημοκρατία είναι τόσο ηλίθια ώστε να μας δώσει το ελεύθερο, και μάλιστα και βουλευτική αποζημίωση για αυτό, είναι θέμα δικό της... Paul Joseph Goebbels

φωτογραφίαφωτογραφία

Άλλος ένας μύθος με σκοτεινούς δαίμονες, αγγέλους αλλά και αιωρούμενους αγριόχοιρους, οι οποίοι αναλήπτονται εις τους ουρανούς μετά θάνατον, πλάθεται στα τέλη Ιανουαρίου από το πεφωτισμένο οικολογικό λόμπυ της Ελλάδος.

Σύμφωνα με τα δημοσιεύματα που στηρίζουν το μύθο: Την ίδια στιγμή που οι άγγελοι της ΕΠΠ μετράνε μαργαρίτες και υποφέρουν αγόγγυστα (σχεδόν), οι σκοτεινοί δαίμονες του κυνηγίου, με ηγέτη την τοπική αυτοδιοίκηση, εξολοθρεύουν τους αιωρούμενους αγριόχοιρους των ΠρεσπώνΗ φωτογραφία είναι μέρος της αναφοράς του φύλακα του φορέα, όπως αυτή δημοσιεύθηκε στην Καλύβα. Ο φύλακας έχει προφανώς αποθανατίσει το σημείο που αναλήφθηκαν, μετά θάνατον, οι αιωρούμενοι αγριόχοιροι της Πρέσπας. Στο συμπέρασμα αυτό καταλήγουμε αφού τα μοναδικά ίχνη που άφησαν στο χιόνι τα ζώα, καθένα απ' τα οποία μπορεί να ξεπερνά τα 100 κιλά, είναι αίμα και τρίχες...φωτογραφία.

Ποιός ασχολείται με το σκοτεινό δελτίο τύπου, που εξέδωσαν οι κυνηγετικοί δαίμονες της Μακεδονίας και αναφέρει πως: "Σε αντίθεση με φύλακες άλλων φορέων που, χωρίς να έχουν τα απαραίτητα προανακριτικά καθήκοντα, και νομίζοντας ότι έχουν διαπιστώσει παραβάσεις τις διαλαλούν στο διαδίκτυο και σπιλώνουν φορείς και πολίτες χωρίς έλεος. Και «ξεγελάνε» και τις περιβαλλοντικές οργανώσεις που και αυτές από την πλευρά τους άκριτα αναμασούν φήμες, απλά και μόνο για να ικανοποιήσουν το αντικυνηγετικό τους μένος. Για να τους αδειάσει στη συνέχεια η ίδια η Δασική Υπηρεσία και το Υπουργείο Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής."

Σχόλια   

# Κυνηγετικές σελίδες 27-02-2012 12:24
H δαιμονοποίηση του κυνηγίου και άλλες δοξασίες…στις Πρέσπες

1 Φεβ, 2012 | Δελτία Τύπου
Παρακολουθούμε εδώ και ημέρες ένα άκρατο αντικυνηγετικό παραλήρημα, ευκόλως υιοθετούμενο τόσο από το κόμμα των Οικολόγων Πράσινων, όσο και από ορισμένες οικολογικές αντικυνηγετικές οργανώσεις (επτά τον αριθμό). Με διαδικασίες που ξεπερνούν και τις πιο ευφάνταστες πρακτικές απολυταρχικών καθεστώτων καταδικάζουν προκαταβολικά και γενικευμένα κατηγορούν μια ολόκληρη κοινωνική ομάδα χιλιάδων πολιτών του ακριτικού Νομού Φλώρινας.

Διαβάσαμε σε δελτία τύπου και ανακοινώσεις για «απίστευτο περιστατικό λαθροθηρίας στις Πρέσπες», για «ασυνείδητους κυνηγούς» και για «ανεξέλεγκτη δράση των λαθροθήρων στο Εθνικό Πάρκο Πρεσπών». Tα παραπάνω αποτελούν λόγια που καταδικάζουν ανθρώπους πριν το κάνει η ίδια η δικαιοσύνη. Ακόμα και σε άλλα ζητήματα (βλ. υπόθεση τοκογλυφίας στη Θεσσαλονίκη) οι εφημερίδες γράφουν για «κατηγορούμενου ς για συμμετοχή στο κύκλωμα τοκογλυφίας» (βλ. εφημ. ΤΑ ΝΕΑ, 24.01.2012). Προφανώς οι συγκεκριμένες ΜΚΟ, πέρα από θέσεις σε κυβερνητικούς οργανισμούς, θέλουν να αναλάβουν και ρόλο δικαστή και καταδικάζουν και συκοφαντούν ανθρώπους και θεσμούς.

Οι συγκεκριμένες ΜΚΟ αναφέρουν ότι εντοπίστηκαν κυνηγοί «σε απαγορευμένη για την άσκηση θήρας ζώνη του Εθνικού Πάρκου και εντός της απαγορευμένης ζώνης των 500μ από τα σύνορα Ελλάδας-ΠΓΔΜ. Επιπλέον το περιστατικό συνέβη εν μέσω ισχυρού παγετού και απαγορευτικής περιόδου λόγω κάλυψης του εδάφους με χιόνι, γεγονός που καταρρίπτει οποιοδήποτε ενδεχόμενο ισχυρισμό σχετικά με τη νομιμότητα της συγκεκριμένης δραστηριότητας» . Επίσης, συκοφαντίες και άκρως δυσφημιστικά σχόλια κατευθύνθηκαν και εναντίον της Θηροφυλακής των κυνηγετικών οργανώσεων από την πλευρά των Οικολόγων Πράσινων με την παράγραφο: «Να ελεγχθεί η απουσία της Θηροφυλακής, η οποία αν και ειδοποιήθηκε δεν επενέβη. Έχουμε επανειλημμένα θέσει το πρόβλημα της δομής αυτής της Υπηρεσίας που συχνά συγκαλύπτει αντί να ελέγχει τους παράνομους κυνηγούς»

Επειδή κάποιοι την σοβαρή διερεύνηση του θέματος από την πλευρά της Κυνηγετικής Ομοσπονδίας Μακεδονίας – Θράκης τη θεωρούν ως σιωπή αδυναμίας, για το συγκεκριμένο περιστατικό της 18/1/12 σας ενημερώνουμε αναλυτικά τα εξής:

- Δεν έλαβε χώρα εντός των ορίων του Εθνικού Πάρκου

- Δεν έγινε σε περιοχή που υπήρχε πλήρης χιονοκάλυψη *

- Δεν ήταν εντός της ζώνης των 500 μέτρων από τα σύνορα **

Τα παραπάνω τα βεβαιώνει εγγράφως σε αναφορά του ο Ομοσπονδιακός Θηροφύλακας της ΣΤ’ ΚΟΜΑΘ, που αμέσως έσπευσε στην περιοχή και πραγματοποίησε αυτοψία. Επειδή ορισμένοι αρέσκονται σε φράσεις εντυπωσιασμού, ότι δήθεν δεν πήγε ο Ομοσπονδιακός Θηροφύλακας, σας γνωρίζουμε ότι ο πλησιέστερος θηροφύλακας βρισκόταν σε υπηρεσία φύλαξης στην περιοχή της Κρυσταλλοπηγής Φλώρινας και μόλις ειδοποιήθηκε έσπευσε με το υπηρεσιακό αυτοκίνητό στην περιοχή των Πρεσπών (σε χρόνο περίπου 50 λεπτών). Στον ενδιάμεσο χρόνο ο Ομοσπονδιακός Θηροφύλακας συνάντησε και τον Πρόεδρο του Φορέα Διαχείρισης Πρεσπών, τον οποίο ενημέρωσε και για το περιστατικό, για το οποίο δεν είχε ως εκείνη την ώρα ιδέα.

Άλλωστε αν έστω και μία από τις τρεις περιπτώσεις κατηγοριών ίσχυε, τότε ο παρών δημόσιος δασοφύλακας όφειλε να υποβάλλει μήνυση για παράνομη θήρα, κάτι που δε συνέβη (φανταζόμαστε, βέβαια, ότι είναι κατανοητή η διαφορά της παράνομης θήρας από αυτή της ανάρμοστης συμπεριφοράς ή της εκτόξευσης απειλών από πολίτες, ενέργειες τις οποίες καταδικάζουμε απερίφραστα και κατηγορηματικά).

Κείμενα εντυπωσιασμού, λοιπόν, χωρίς στοιχεία για ό,τι λέγεται, μπορούμε να γράψουμε κι εμείς πολλά. Μπορούμε κι εμείς να ρωτήσουμε γιατί πριν λίγες μέρες εγκρίθηκε από το Υπουργείο Περιβάλλοντος 4.000.000 ευρώ, να λάβει ο Φορέας Διαχείρισης Πρεσπών (σύμφωνα με συνέντευξη μέλους του Δ.Σ. του Φορέα σε ραδιοφωνικό σταθμό της Φλώρινας) όταν την ίδια ώρα η κρατική δασική υπηρεσία του Ν. Φλώρινας, που ανήκει στο ίδιο Υπουργείο, δεν έχει χρήματα ούτε για να γεμίσει τα ρεζεβουάρ των κρατικών οχημάτων για να κάνουν ελέγχους και περιπολίες;

Ψάχνανε λοιπόν την αφορμή οι εν λόγω εκφραστές και τη βρήκαν με ένα περιστατικό που ισχυρίζονται ότι συνέβη στις Πρέσπες. Επικαλούμενοι εκτιμήσεις πολίτη-υπαλλήλο υ του Φορέα Διαχείρισης Πρεσπών διατυπώνουν ένα έντονο γενικευμένο κατηγορητήριο, όταν υπάρχει μια εκκωφαντική σιωπή από την πλευρά τους αναφορικά με το εάν ο αρμόδιος κρατικός υπάλληλος της Δασικής Υπηρεσίας που ήταν παρών στο περιστατικό, και τον οποίο συνόδευε ως πολίτης ο εν λόγω υπάλληλος του Φορέα, διαπίστωσε την παράβαση περί θήρας και κατέθεσε σχετική μήνυση. Να σημειωθεί ότι οι φύλακες του φορέα διαχείρισης δεν έχουν δικαίωμα ελέγχου αλλά ούτε και δικαίωμα υποβολής μήνυσης!!!

Κύριοι, η Κυνηγετική Ομοσπονδία Μακεδονίας – Θράκης και οι αναγνωρισμένες κυνηγετικές οργανώσεις γενικότερα καταδικάζουν με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο τη λαθροθήρα, την οποία θεωρούν κατάντια και απόστημα. Και δεν χρειάζονται καμία αφορμή για να την καταδικάσουν! Για το λόγο αυτό και ΧΩΡΙΣ ΟΥΔΕΜΙΑ ΚΡΑΤΙΚΗ ΕΝΙΣΧΥΣΗ έχουν ιδρύσει τη Θηροφυλακή των κυνηγετικών οργανώσεων δαπανώντας από χρήματα των Ελλήνων κυνηγών περισσότερα από 7.000.000 ευρώ το χρόνο.

Η Θηροφυλακή των Κυνηγετικών Οργανώσεων, όμως, έχει πληρώσει με τις ζωές δυο υπαλλήλων της την πρωτοβουλία της να προστατεύει με πράξεις το φυσικό περιβάλλον.

Είναι κρίμα οι εκφραστές της «αστικής οικολογίας» βολεμένοι στη ζεστασιά των χρηματοδοτούμεν ων από εθνικά και ευρωπαϊκά κονδύλια γραφείων τους να διατυπώνουν κορώνες εντυπωσιασμού. Οι δηλώσεις και οι αφορισμοί τους δεν προσφέρουν τίποτα στην προστασία της φύσης παρά μόνο εμπλουτίζουν το αρχείο των δελτίων τύπου τους, ενώ ταυτόχρονα άκριτα δυσφημίζουν την πανέμορφη περιοχή των Πρεσπών. Μια περιοχή που διαφυλάχθηκε και έχει τη σημερινή σπουδαία οικολογική της σημασία χάρη στην αρμονική συνύπαρξη των κατοίκων της με τη φύση εδώ και εκατοντάδες χρόνια και όχι χάρη στις λαλίστατες κρατικοδίαιτες μη κυβερνητικές οργανώσεις που δραστηριοποιούν ται τα τελευταία 20 χρόνια και προσπαθούν να απομακρύνουν τον ντόπιο κάτοικο δημιουργώντας παραπέτασμα για κάθε αναπτυξιακή ή αναψυχική δραστηριότητα στην οποία συμμετέχει.Σημειώσεις

* Χιονοκάλυψη – πολλές τέτοιες αποφάσεις έχουν ακυρωθεί από το Συμβούλιο της Επικρατείας και σύμφωνα με αυτό για να είναι σε ισχύ πρέπει να έχουν δημοσιευτεί υποχρεωτικά στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης

** Ζώνη 500 μέτρων από τα σύνορα – η απαγόρευση αυτή είναι κατάλοιπο άλλων εποχών, με έντονο πολιτικό χαρακτήρα για το «φόβο» των βορείων γειτόνων μας. Σήμερα ασφαλώς δεν έχει νόημα, εκτός αν κάποιοι επιθυμούν οι Έλληνες κυνηγοί να φύγουν από τα σύνορα. Βέβαια οι κάτοικοι των γειτονικών μας κρατών κυνηγούν μέχρι τα δικά τους σύνορα (υπάρχουν και καταγγελίες ότι μπαίνουν και κυνηγούν και σε ελληνικά εδάφη). Επίσης ορισμένοι λαλίστατοι υπάλληλοι των Φορέων Διαχείρισης δεν φαίνεται να δείχνουν το ίδιο ενδιαφέρον για τις υλοτομίες που γίνονται από ξένους κατοίκους εντός των ελληνικών εδαφών – εκεί τα δεκάδες ντεσιμπέλ των ξένων αλυσοπρίονων δεν τα ακούνε ή δεν ενοχλούν την άγρια πανίδα;. ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ είναι επίσης πως στο χάρτη που έχει ο Φορέας Διαχείρισης Πρεσπών φαίνεται ότι το Εθνικό τους Πάρκο βρίσκεται στα σύνορα με μια χώρα που την ονομάζει ο χάρτης ως Μacedonia.( www.fdedp.gr/map_gr.htm) Αυτό δεν τους ενοχλεί;

hunters.gr
Απάντηση | Απάντηση με παράθεση | Παράθεση | Αναφορά στον Διαχειριστή
# Πολίτης 27-02-2012 14:24
Η ιστορία για το περιστατικό λαθροθηρίας στις Πρέσπες, μάλλον κακοσκηνοθετημέ νη είναι...
Από το Δελτίο Τύπου της ΣΤ’ ΚΟΜΑΘ κάτι τέτοιο κατάλαβα. Άλλωστε, σύμφωνα με τη δήλωση του Δημάρχου η ιστορία δεν έγινε ακριβώς όπως την εξιστόρησε στην αναφορά του ο φύλακας του φορέα.
www.prespes.gr/.../

Οι νεότερες ανακαλύψεις πτηνών, ιχθύων, φυτών, δέντρων κλπ, κλπ, στις Πρέσπες (δημοσίευμα στη real.gr) δεν εκπλήσσουν! Έχει επαναληφθεί το σκηνικό αυτό, άπειρες φορές. Οι περιβαλλοντικές οργανώσεις συνηθίζουν να ανακαλύπτουν σπάνια είδη πουλιών, ερπετών, φυτών σε περιοχές που έχουν επικεντρώσει για κάποιον λόγο το ενδιαφέρον τους.
΄Έτσι λειτουργεί το σύστημα των οικολόγων (μελών των περιβαλλοντικών οργανώσεων αλλά και Οικολόγων Πράσινων που προωθούν τα δελτία τύπου των ΜΚΟ απευθείας στην Ε.Ε., όπως είχαν κάνει και στην περίπτωση του Αμβρακικού!). Το ζήτημα είναι να καταλάβουν και τα ΜΜΕ, που αναπαράγουν ή υιοθετούν κάθε δελτίο τύπου των ΜΚΟ, πως άθελά τους, συμμετέχουν και ενισχύουν καμπάνιες παραπληροφόρηση ς της κοινής γνώμης.
Απάντηση | Απάντηση με παράθεση | Παράθεση | Αναφορά στον Διαχειριστή
# Πολίτης 28-02-2012 21:15
Πρέσπες, περιβαλλοντικές ΜΚΟ, Δελτία τύπου, καταγγελίες, δοξασίες αλλά και ερωτήσεις βουλευτών!

cretalive.gr/.../...

Αν υπολογίσει κάποιος όλα όσα έχουν ήδη αποκαλυφθεί για τις πραγματικές συνθήκες του περιστατικού, δικαιολογείται άραγε η συγκεκριμένη ερώτηση στη Βουλή και μάλιστα τόσο αργοπορημένα;
Απάντηση | Απάντηση με παράθεση | Παράθεση | Αναφορά στον Διαχειριστή
# Κυνηγετικές σελίδες 01-03-2012 19:24
Προς αποκατάσταση της αλήθειας ο Σύλλογός μας παρουσιάζει δύο επίσημα έγγραφα τα οποία μας δικαιώνουν πανυγυρικά

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ 1ου ΚΥΝΗΓΕΤΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΦΛΩΡΙΝΑΣ

Αποδεικνύουν ότι τα όσα αναφέρθηκαν από την Εταιρεία Προστασίας Πρεσπών, περί λαθροθηρίας στην περιοχή, είναι ανυπόστατα και συκοφαντικά .
Όλες οι ενέργειες (των οικολόγων ) αποσκοπούσαν να πλήξουν το κύρος του Συλλόγου μας, αλλά και τις δύο χιλιάδες οικογένειές μας, να ξεσηκώσουν την κοινή γνώμη εναντίον μας , παρουσιάζοντας το σύνολο των κυνηγών ώς δολοφόνους ώστε να μπορέσουν ελεύθερα πλέον , να περάσουν τις προτάσεις τους, οι οποίες δεν είναι άλλο τίποτα, παρά μόνον πώς να απαγορευθεί το κυνήγι στην Πρέσπα.
΄Ήρθε η ώρα να φωνάξουμε εμείς :"ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ" Ασχοληθείτε μετά του οίκου σας, και πάψτε να βάλλετε το κυνήγι για το οποίο άλλοι είναι γνώστες, και ξέρουν να το διαχειρίζονται με το καλύτερο τρόπο.

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ Φλώρινα 07-02-2012
ΑΠΟΚΕΝΤΡΩΜΕΝΗ Δ/ΣΗ Αριθ.Πρωτ.: 5727/319
ΗΠΕΙΡΟΥ-ΔΥΤ.ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ
ΓΕΝΙΚΗ Δ/ΝΣΗ ΔΑΣΩΝ &
ΑΓΡΟΤΙΚΩΝ ΥΠΟΘΕΣΕΩΝ
ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΔΑΣΩΝ Ν.ΦΛΩΡΙΝΑΣ ΠΡΟΣ ................

ΘΕΜΑ:Ερώτηση της Βουλής των Ελλήνων σχετικά με λαθροθηρία στις Πρέσπες
ΣΧΕΤ: Η με αρίθ. πρωτ.165222/361 /06-02-2012 διαταγή σας.

Σε εκτέλεση της ανωτέρω σχετικής διαταγής σας, σας αναφέρουμε ότι την 18η Ιανουαρίου 2012 ημέρα Τετάρτη, μετά από τηλεφωνική επικοινωνία του υπαλλήλου μας Ντίτουρα Λαζάρου Δασοφύλακα, η υπηρεσία έλαβε γνώση σχετικά με περιστατικό διαπληκτισμού που συνέβη κοντά στη λίμνη Μεγάλη Πρέσπα, ανάμεσα σε ομάδα κυνηγών και τον επόπτη-φύλακα Σάββα Παύλο, συμβασιούχο υπάλληλο του Φορέα Διαχείρισης Εθνικού Δρυμού Πρεσπών.
Οι προαναφερόμενοι κλήθηκαν να παρουσιασθούν άμεσα στα γραφεία της υπηρεσίας μας, προκειμένου να καταθέσουν σχετικά με το συμβάν. Την 20η Ιανουαρίου ο Φορέας Διαχείρισης Ε.Δ.Π. κοινοποίησε στην υπηρεσία μας με ηλεκτρονικό μήνυμα, την εγγραφή αναφορά του προαναφερόμενου υπαλλήλου του, συνοδευόμενη από φωτογραφικό υλικό και απόσπασμα χάρτη της περιοχής.
Ο Δασοφύλακας Ντίτουρας Λάζαρος στην από 24-01-2012 ένορκη κατάθεσή του, επιβεβαίωσε το περιστατικό της εξύβρισης και του προπηλακισμού που δέχθηκε ο υπάλληλος του Φορέα από ένα μέλος της ομάδας κυνηγών και επιπλέον κατέθεσε ότι, ο ίδιος δεν διαπίστωσε τη διάπραξη καμίας παράβασης περί θήρας , κατά την παρουσία του στο σημείο του συμβάντος.
Μετά και την από 25-01-2012 ένορκη κατάθεση του επόπτη-φύλακα του Φορέα, η υπηρεσία μας απέστειλε με το αριθ. 3260/184/26-01- 2012 έγγραφό της, φάκελο με τις καταθέσεις των δύο καθώς και άλλα στοιχεία προς την Εισαγγελία Πρωτοδικών Φλώρινας, προκειμένου να δοθούν οδηγίες για τυχόν περαιτέρω ενέργειές μας. ΄Εκτοτε αναμένουμε σχετική εντολή της κυρίας Εισαγγελέως.
Στην περιοχή του Εθνικού Πάρκου Πρεσπών δεν παρατηρείται ιδιαίτερη έξαρση της λαθροθηρίας, όπως υποστηρίζει η κυρία Μαλακού Μυρσίνη Διευθύντρια της Εταιρείας Προστασίας Πρεσπών και ο αριθμός των κρουσμάτων είναι όμοιος με αυτούς άλλων περιοχών , όπου διενεργείται θήρα.
Επιπλέον σας αναφέρουμε ότι σε όλα τα περιστατικά λαθροθηρίας που διαπιστώνονται στην περιοχή αρμοδιότητάς μας, η υπηρεσία επιλαμβάνεται αυτών και προβαίνει αμελλητί στις προβλεπόμενες από τις περί θήρας διατάξεις, ενέργειες.

Ο Δ/ντής Δασών Ν. Φλώρινας
Στέφαντος Γρούϊος
Δασολόγος

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΑΘΗΝΑ 08/02/2012
ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΚΛΙΜΑΤΙΚΗΣ
ΑΛΛΑΓΗΣ ΑΡ.ΠΡΩΤ.: 166474/312
ΕΙΔΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΔΑΣΩΝ
ΓΕΝΙΚΗ Δ/ΝΣΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ &
ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΔΑΣΩΝ & Φ.Π.
Δ?ΝΣΗ ΑΙΣΘΗΤΙΚΩΝ ΔΑΣΩΝ.
ΔΡΥΜΩΝ ΚΑΙ ΘΗΡΑΣ ΠΡΟΣ:.........
ΤΜΗΜΑ Β΄

ΘΕΜΑ: Ερώτηση της Βουλής των Ελλήνων σχετικά με λαθροθηρία στις Πρέσπες.
ΣΧΕΤ: η αρ΄λιθ. 5171/2012 Ερώτηση της Βουλής.

Σε απάντηση του ανωτέρω σχετικού που μας εστάλη με το αρίθ. 7198/Β/242/2-2- 2012 έγγραφό σας και καταγγέλλεται λαθροθηρία στις Πρέσπες, σας επισυνάπτουμε φωτ/φο του αρίθ. 5727/319/7-2-20 12 απαντητικού εγγράφου της Δ/νσης Δασών Φλώρινας που δίνει στοιχεία για το συμβάν.
Σχετικά με την υπόθεση η αρμόδια Δ/νση Δασών Φλώρινας διαβίβασε τα διαθέσιμα στοιχεία (ένορκες καταθέσεις κ.λ.π.) στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Φλώρινας προκειμένου να κινηθεί η προβλεπόμενη διαδικασία. Σημειώνουμε ότι οι παραβάσεις των περί θήρας διατάξεων στην περιοχή του Εθνικού Πάρκου Πρεσπών δεν παρουσιάζουν ιδιαίτερη έξαρση.
Παρά ταύρα, το παρόν κοινοποιείται στην Δ/νση Δασών Φλώρινας, προκειμένου στα πλαίσια των αρμοδιοτήτων της να λάβει μέτρα για την εντατικοποίηση των ελέγχων σε συνεργασία με το Φορέα Διαχείρισης και τους φύλακες θήρας των Κυνηγετικών Οργανώσεων .


Ο ΕΙΔΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΑΜΟΡΓΙΑΝΙΩΤΗΣ
florinapost.blogspot.com/2012/02/blog-post_1345.html
Απάντηση | Απάντηση με παράθεση | Παράθεση | Αναφορά στον Διαχειριστή
# Πολίτης 02-03-2012 08:25
Καταπληκτική είναι και η εικονογράφηση που "ντύνει" το θέμα! Μόλις τώρα την πρόσεξα!
Δικαίωση λοιπόν και για τον Κυνηγετικό Σύλλογο Φλώρινας και τους κυνηγούς που δησφημίστηκαν άδικα ότι "κουκουλώνουν" περιστατικά λαθροθηρίας!
Ενδιαφέροντα πράγματα γράφουν τα δύο έγγραφα. Το δεύτερο της, ΕΙΔΙΚΗΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑΣ ΔΑΣΩΝ είναι πιο γενικό και περιληπτικό και γενικό ή έτσι μου φάνηκε;
Απάντηση | Απάντηση με παράθεση | Παράθεση | Αναφορά στον Διαχειριστή
# Κυνηγετικές σελίδες 02-03-2012 12:19
Πολίτα,
ευχαριστώ πολύ για το κολακευτικό σας σχόλιο, αναφορικά με την εικονογράφηση.
Όσον αφορά την Ειδική Γραμματεία, μάλλον ευλόγως απαντά λακωνικά, εφ' όσον παραπέμπει στην αναφορά του χειριστή που είναι η Δ/νση Δασών Φλώρινας.

Η Δ. Μακεδονία πάντως αναδεικνύεται σε χώρα του οικο-παραμυθιού:
Αγριόχοιροι ίπτανται στις Πρέσπες
Τα Χριστούγεννα γιορτάζονται με αρκούδα (hunters.gr/.../...), αντί για γαλοπούλα στα Γρεβενά...

Σκάι ις δε λίμιτ τζάνουμ. Έχουμε να δούμε οικομπούρδα...
Απάντηση | Απάντηση με παράθεση | Παράθεση | Αναφορά στον Διαχειριστή
# Κυνηγετικές σελίδες 16-03-2012 13:27
Μήνυση κατατέθηκε για συκοφαντική δυσφήμιση της θηροφυλακής των κυνηγετικών οργανώσεων
5 Μαρ, 2012 | Νέα | Εκτύπωση της σελίδας

Μήνυση κατατέθηκε για συκοφαντική δυσφήμιση της θηροφυλακής των κυνηγετικών οργανώσεων, κατά εκπροσώπων πολιτικού φορέα, που ήταν συντάκτες δημοσιεύματος το οποίο ανέφερε ότι «η ομοσπονδιακή θηροφυλακή συγκαλύπτει αντί να ελέγχει τους παράνομους κυνηγούς».

Το δημοσίευμα αυτό αφορούσε ανακοίνωση για δήθεν περιστατικό λαθροθηρίας στην περιοχή των Πρεσπών. Άμεση ήταν η αντίδραση της Κυνηγετικής Ομοσπονδίας Μακεδονίας – Θράκης, καθώς μέσω του Προέδρου του Διοικητικού Συμβουλίου της ΚΟΜΑΘ και εργαζομένων της ομοσπονδιακών θηροφυλάκων κατατέθηκε μήνυση στις αρμόδιες εισαγγελικές αρχές, κατά των συντακτών του συκοφαντικού δημοσιεύματος και κατά παντός υπευθύνου.
hunters.gr/.../...
Απάντηση | Απάντηση με παράθεση | Παράθεση | Αναφορά στον Διαχειριστή