Στο σύνολό τους (*) οι Κυνηγετικοί Σύλλογοι της χώρας συνεισφέρουν στο δίκτυο αλληλεγγύης υπό την αιγίδα της Αρχιεπισκοπήςμ με στόχο να βοηθήσουν με τρόφιμα και είδη ένδυσης όσους συνανθρώπους μας έχουν ανάγκη

Οι Κυνηγετικές Οργανώσεις, ζωντανοί οργανισμοί της κοινωνίας και οι χιλιάδες κυνηγοί, στήνουν πανελλαδικά ένα δίχτυ ανθρωπιάς και αλληλεγγύης, κάτω από την ομπρέλα της Αρχιεπισκοπής με στόχο να βοηθήσουν με τρόφιμα και είδη ένδυσης όσους συνανθρώπους μας έχουν ανάγκη.

Σε εκδήλωση της Κυνηγετικής Συνομοσπονδίας Ελλάδος και της Δ' Κυνηγετικής Ομοσπονδίας Στερεάς Ελλάδος, που πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 14-2-2012, παρουσία του Μακαριώτατου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμου, η Κυνηγετική Συνομοσπονδία Ελλάδας, ως εκπρόσωπος των 250.000 κυνηγών της χώρας, ανακοίνωσε την έναρξη πανελλαδικής εκστρατείας, με στόχο την ενίσχυση των συσσιτίων αλληλεγγύης και του φιλανθρωπικού έργου της Εκκλησίας σε ολόκληρη την επικράτεια.

Είναι αυτονόητο ότι η παρουσία και η ομιλία του Μακαριώτατου προσέφερε τα μέγιστα στην έναρξη της όλης προσπάθειας, καθώς λειτούργησε εμβληματικά για τους παριστάμενους, κάτι απαραίτητο και κρίσιμο για την εντονότερη δραστηριοποίηση των 250 Κυνηγετικών Συλλόγων μας και των 250.000 κυνηγών -μελών μας. Χαρακτηριστικά ο Αρχιεπίσκοπος τόνισε ότι:

«...Θα ήθελα να σας ευχαριστήσω απόψε, για την τιμητική πρόσκληση και την ευκαιρία που μου δίνετε να είμαι μέσα σε αυτήν την πνευματική και όμορφη συντροφιά. Ομολογουμένως δεν είχε πάει ποτέ το μυαλό μου, μέσα στις πνευματικές δραστηριότητες, ότι υπάρχει και αυτός ο όμορφος τομέας, τον οποίο μερικές φορές τον έχουμε κακολογήσει... Ξαφνιάστηκα λοιπόν, όταν έλαβα την πρόσκληση και την επίσκεψη του Προέδρου, με τη συνοδεία του, και είπα ότι ευχαρίστως θα ήθελα να είμαι σε μια τέτοια πρωτόγνωρη συντροφιά, περισσότερο γιατί με συγκίνησε αυτή η πρωτοβουλία ότι «θα θέλαμε και εμείς» όπως είπε και ο Πρόεδρος «να βοηθήσουμε σε αυτήν την προσπάθεια που έχει τίτλο "Βοήθησε και εσύ να αλλάξει η ζωή μας"»

Η παρουσία στην εκδήλωση εκπροσώπων της κυβέρνησης, του κοινοβουλίου, της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, καθώς και των Κυνηγετικών Ομοσπονδιών και των Κυνηγετικών Συλλόγων όλης της χώρας, από τον Έβρο έως την Κρήτη, είχε ως στόχο τη συγκρότηση ενός ευρύτατου και αποτελεσματικού μετώπου αλληλεγγύης και συμπαράστασης προς όλους εκείνους τους ανθρώπους, που αυτούς τους δύσκολους καιρούς υποφέρουν, κάτι που σε μεγάλο βαθμό φιλοδοξεί να καταφέρει με συγκεκριμένες δράσεις η πολυπληθής κοινωνία των κυνηγών, πλαισιώνοντας το φιλανθρωπικό έργο και τα συσσίτια της Αρχιεπισκοπής.

Στόχος μας είναι η άμεση ενεργοποίηση των 250 περίπου συλλόγων της χώρας, ώστε το αμέσως επόμενο διάστημα να συγκεντρωθούν κατά τόπους - σε συνεργασία και με τις αντίστοιχες Μητροπόλεις - ικανές ποσότητες βοήθειας σε είδος που θα κατευθυνθούν, με δικά μας μεταφορικά μέσα, όπου επιτάσσει η ανάγκη των συνανθρώπων μας, ανάλογα με το σχεδιασμό της Εκκλησίας.

Η μεγάλη εμπειρία μας από προηγούμενη προσπάθεια που κατεβάλλαμε κατά την περίοδο του πολέμου και των βομβαρδισμών της Γιουγκοσλαβίας, μας επιτρέπει να αισθανόμαστε απόλυτα σίγουροι - και να δεσμευόμαστε - για την επιτυχία αυτής της προσπάθειας.

Στον αγώνα που άρχισε η Αρχιεπισκοπή και η Εκκλησία της Ελλάδος, η κυνηγετική οικογένεια επιθυμεί να βρεθεί αρωγός και συμπαραστάτης, με όλα τα μέσα και τις δυνατότητες που της παρέχει η πανελλαδική διάρθρωση και οργάνωση των κυνηγετικών οργανώσεων.

Πεποίθηση μας είναι πως οι χιλιάδες άστεγοι, απόκληροι, νεόπτωχοι, άνεργοι και «κυνηγημένοι» της νέας εποχής, μόνο σε ένα ευρύ μέτωπο κοινωνικής αλληλεγγύης και συμπαράστασης θα μπορέσουν το επόμενο μεσοδιάστημα να «ακουμπήσουν», για να αντιμετωπίσουν βασικές βιοποριστικές ανάγκες τους.

* Υπάρχουν βέβαια και οι εξαιρέσεις, αν μη τι άλλο προς επιβεβαίωση του κανόνα. Πρόκειται για κάποιους ΚΣ που λειτουργούν αποκλειστικά σαν εκδοτήρια αδειών. Δυστυχώς έχω ιδίαν πείρα...