υπόσχεση

Μετά από πρόσκληση του 4oυ Δημοτικού Σχολείου Βέροιας, ο Επιστημονικός Συνεργάτης της Στ ΚΟΜΑΘ και του Κ. Σ. Βέροιας κ. Α. Γκάσιος, την Τρίτη και την Τετάρτη 27 και 28/3/2013, επισκέφτηκε το συγκεκριμένο σχολείο όπου παρουσίασε στους μαθητές της 2ας, της 4ης και της 6ης τάξης, σειρά διαφανειών για τη χλωρίδα και την πανίδα του Βερμίου, στα πλαίσια σχετικού προγράμματος που υλοποιείται από το διδακτικό προσωπικό του σχολείου. Στο τέλος των παρουσιάσεων με την προτροπή των δασκάλων, ο κ. Γκάσιος ανέλυσε στους μαθητές το κυνήγι σαν έννοια, τους τρόπους με τους οποίους ασκείται και τους κανόνες που το διέπουν.

Η συμμετοχή των μαθητών ήταν ιδιαίτερα ενεργή και το επίπεδο των γνώσεων όπως φάνηκε από τις ερωτήσεις τους αρκετά υψηλό, γεγονός το οποίο μας οδηγεί στο να δώσουμε συγχαρητήρια στο διδακτικό προσωπικό του 4ου Δημοτικού Σχολείου της Βέροιας για το έργο που παράγουν.

Η πρωτοβουλία συμφωνήθηκε μεταξύ του κ. Γ. Ορφανίδη που είναι δάσκαλος στο συγκεκριμένο σχολείο και του Προέδρου του Κ.Σ. Βέροιας κ. Γ. Παπασάββα και μεταξύ των δασκάλων και των εκπρόσωπων του Κ. Σ. Βέροιας συμφωνήθηκε να επαναληφθεί με πρώτη ευκαιρία.

Ακολουθεί το Δελτίο Τύπου που αναρτήθηκε στο blog του καθόλα δραστήριου όπως αποδεικνύεται 4ου Δημοτικού σχολείου της Βέροιας (http://4dsverias.blogspot.gr/)

“Την Τρίτη 26-3-2013 επισκέφθηκε το σχολείο μας ο κ. Γκάσιος Αλέξανδρος, δασολόγος, μέλος της ομοσπονδίας Κυνηγητικών Συλλόγων Μακεδονίας-Θράκης. Ο κ. Αλέξανδρος με πολύ όμορφα και απλά λόγια μίλησε στην περιβαλλοντική ομάδα του σχολείου μας που αποτελούνταν από τους μαθητές των Δ΄2 και ΣΤ΄2 τμημάτων για τη χλωρίδα και την πανίδα του Βερμίου, μας έδωσε ορισμένες πληροφορίες για το κυνήγι και απάντησε σε ερωτήσεις μας. Τον ευχαριστούμε πολύ.”